FETÖ'nün ByLock kumpası

FETÖ, hain örgütün etkin üyelerinin belirlenmesinde kilit öneme sahip olan ByLock uygulamasını sulandırmak için yeni kumpaslara başladı. Kanlı örgüt, isimsiz, imzasız bilirkişi raporlarıyla ByLock'un delil olma özelliğini ortadan kaldırmaya çalışıyor

Kaynak : Star Gazetesi
Haber Giriş : 04 Nisan 2017 07:15, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
FETÖ'nün ByLock kumpası

KEMAL GÜMÜŞ

Fetullahçı Terör Örgütünün (FETÖ) alameti farikası olan ByLock'un Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT) tarafından çözülmesinin ardından 'ByLock'u sulandırma' harekatı başlattı. FETÖ'nün, "ByLock teknik raporunu inceleme raporu" adıyla hazırlatıp avukatları aracılığıyla mahkemelere sunduğu 42 sayfalık sözde raporun kimler tarafından hazırlandığı belirtilmiyor. FETÖ aynı taktiği yasadışı dinlemelere yönelik soruşturmalarda da uygulamıştı.

Gerek Milli İstihbarat Teşkilatı gerekse Siber Suçlarla Mücadele Daire Başkanlığı'nın tespitleriyle FETÖ mensuplarının sayısız itiraflarına rağmen her yönüyle deşifre edilen Bylock'u sulandırmak isteyen terör örgütü, yürüttüğü algı operasyonuyla gerçekleri tersyüz ediyor. FETÖ'nün mahkemelere sunduğu sözde inceleme raporunda yine akıl almaz yöntemlere başvurmuş.

İNCELEME DEĞİL ALGI RAPORU

Soruşturmalarda en önemli deliller arasında yer alan Bylock'u delil olmaktan çıkartmayı amaçlayan sözde raporda dikkat çeken en önemli konuların başında Milli İstihbarat Teşkilatı'nın ByLock'u nasıl çözdüğü ve programın veri tabanına ilişkin dataları nasıl elde ettiği üzerinde duruluyor. FETÖ'nün hazırlattığı 'çakma rapor' incelendiğinde ise ele alınan verilerin neredeyse tamamının gazete haberleri, sosyal medya paylaşımları ile bazı yazarların yorumları üzerinden yapıldığı görülüyor. Gazete ve sosyal medya paylaşımları üzerinden inceleme raporu hazırlayan FETÖ benzer bir taktiği, iddianame ve soruşturma dosyalarını incelemeden FETÖ'cüleri tahliye etmeye kalkışan hakimler Metin Özçelik ile Mustafa Başer'i hatırlattı. FETÖ'cü hakimler Özçelik ile Başer, Nisan 2015'te aralarında Hidayet Karaca'nın da bulunduğu 70'in üzerinde örgüt üyesini tahliye etmeye kalkışmıştı.

Cumhuriyet yazarı Aydın Engin'in, FETÖ İstişare Heyeti üyesi Harun Tokak ile irtibatı tespit edildi. Engin'in 13 ByLock kullanıcısı ve haklarında FETÖ soruşturması bulunan 13 kişiyle iletişim kaydı saptandı. İcra Kurulu Başkanı Akın Atalay'ın; 5 ByLock kullanıcısı ve haklarında FETÖ soruşturması olan 6 kişiyle iletişimi belirlendi.

CUMHURİYET'E İLETİŞİM BOMBASI!

Cumhuriyet Gazetesi yöneticileri hakkında İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'nca yürütülen soruşturmada, önemli bir bulguya ulaşıldı. Birçok gazete yöneticisinin ByLock kullanan FETÖ şüphelileri ile irtibatı belirlendi. İstanbul Emniyeti'nin düzenlediği HTS ve ByLock analiz raporları soruşturma dosyasına girdi. Buna göre, şüpheli Kadri Gürsel'in; 92 ByLock kullanıcısı şüpheli şahıs ile ve haklarında FETÖ soruşturması bulunan 21 kişiyle iletişim kaydı var. Yine şüphelilerden Orhan Erinç'in aralarında FETÖ İstişare Heyeti üyesi Halit Esendir'in de bulunduğu 3 ByLock kullanıcısı ve haklarında FETÖ soruşturması bulunan 8 kişiyle iletişim kaydı belirlendi.

Şüphelilerin görüştükleri kişilerin polis, öğretmen, akademisyen, asker ve kamu çalışanı olan FETÖ üyeleri olduğu belirlendi. Analiz raporunda, "Her ne kadar günün sosyal ve ekonomik koşulları ile iletişim olanaklarındaki yaygınlık dikkate alındığında insanların birbirleriyle irtibat kurması normal görülebilecek ise de, farklı meslek grupları ve sosyal çevrelerden olan FETÖ nedeniyle haklarında soruşturma yapılan tutuklu ya da firari öğretmen, polis, asker ve diğer kamu görevlileriyle sıklıkla görüşülmesinin hayatın olağan akışına uygun olmadığı gibi tesadüfi de görülemeyeceği açıktır" denildi. Şüpheli Günseli Özaltay'ın; 6 ByLock kullanıcısı ve hakkında FETÖ soruşturması bulunan bir kişiyle irtibatı bulundu.

92 TERÖRİSTLE İRTİBATLI

Tutuklu Mehmet Murat Sabuncu'nun, 13 ByLock kullanıcısı ve haklarında FETÖ soruşturması bulunan 10 kişiyle iletişim kaydı bulundu. Bülent Utku'nun; 7 ByLock kullanıcısı ve haklarında FETÖ soruşturması bulunan 6 kişiyle iletişim kaydı belirlendi.

Musa Kart'ın ise 2 ByLock kullanıcısı ve FETÖ'den soruşturulan 4 kişiyle ilişkisi tespit edildi. Ahmet Kemal Aydoğdu'nun; "@Başkentcii" rumuzlu twitter kullanıcısı ve FETÖ tutuklusu Ömer Şahin ile irtibatı olduğu, 52 ByLockçu ve FETÖ'den soruşturulan 40 kişiyle kaydı bulunduğu tespit edildi.

ÇETİNKAYA'NIN 8 BAĞLANTISI BULUNDU

Hakan Karasinir'in 2 ByLock kullanıcısı ve haklarında FETÖ soruşturması bulunan 2 kişiyle iletişimi belirlendi. Bülent Yener'in ise 3 ByLock kullanıcısı ve hakkında FETÖ soruşturması yürütülen bir kişiyle iletişim kaydı bulunduğu anlaşıldı. Mustafa Kemal Güngör'ün 4 ByLockçu ve FETÖ'den soruşturulan bir kişiyle iletişimi tespil edildi. Turhan Günay'ın; FETÖ'den soruşturulan 4 kişiyle iletişim kaydı belirlendi. Hikmet Çetinkaya'nın; 3 ByLock kullanıcısı ve FETÖ'den soruşturulan 5 kişiyle iletişimi ortaya çıktı. Önder Çelik'in, 3 ByLockçu ve FETÖ soruşturması yapılan 2 kişiyle iletişimi olduğu anlaşıldı.

CAN DÜNDAR'IN İLGİNÇ İLİŞKİLERİ

Almanya'da firarda bulunan casusluk hükümlüsü Can Dündar'ın; FETÖ Polis Akademisi İmamı Önder Aytaç, FETÖ Medya sorumlusu Ekrem Dumanlı, firari FETÖ'cü eski savcı Muammer Akkaş, FETÖ tutuklusu eski vali Hüseyin Avni Mutlu da dahil 10 ByLock kullanıcıs ve haklarında FETÖ soruşturması yürütülen 10 kişiyle iletişimi kaydedildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber