Toplumsal değeri yeni nesile aktarmama şiddeti doğuruyor

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 23 Şubat 2007 21:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Bardakoğlu, toplumsal şiddetin artmasında en önemli etkenlerin başında, ailelerin yeni nesillere toplumsal değer aktarımı yapmamasının geldiğini söyledi.

Açılış ve temel atma törenleri için Antalya'nın Alanya ilçesine gelen Bardakoğlu, Kaymakam Hulusi Doğan'ı ziyaret etti. Toplumsal şiddete değinen Bardakoğlu, Türkiye'de okullarda, sokaklarda şiddetin arttığını, kadına ve çocuğa yönelik şiddet sayısında artış yaşandığını, bunun önlenmesi için herkesin katkı sağlaması gerektiğini bildirdi.

Kaymakam Doğan'ın, ilçede 76 din görevlisi kadrosu boşluğu bulunduğunu, bunun yanı sıra bazı okullarda öğretmen kadrosu açığı olduğunu hatırlatması üzerin Bardakoğlu, Antalya'da 413 din görevlisi eksiği bulunduğunu belirtti.

Bardakoğlu, ?Ne yazık ki bazı yerlerde hala din görevlisi açığımız var. Bunları kapatmak istiyoruz. Bu ülkede din görevlisi ve öğretmen açığı bulunmaması lazım. Çünkü her alanda eğitim çok önemli? dedi.

Bir süre önce bilim adamlarıyla bir toplantıya katıldığını anımsatan Bardakoğlu, bu toplantıda, kadına, çocuğa şiddetin giderek arttığı, toplumsal şiddetin büyüdüğü görüşünün ortaya çıktığını bildirdi. Burada, diyanetin de bu konunun çözümünde katkıda bulunması gerektiğinin söylendiğini ifade eden Bardakoğlu, şunları kaydetti:

?Ailelerin yeni nesillere değer aktarımı yapmaması, toplumsal şiddetin artmasında en önemli etkenlerin başında geliyor. Burada eğitim önemli ama aile daha önemli bir unsur. Eskiden aileler bunu yapıyordu ama artık aileler değer aktarımını pek yapmıyor. Bakıyoruz, okullarda, sokakta her yerde şiddet artıyor. Toplum geriliyor. Toplumsal barışın, huzurun bir an önce sağlanması gerekiyor. Okuldaki, sokaktaki her yerdeki şiddeti önlemede, kadına, çocuğa uygulanan şiddeti önleme konusunda din eğitiminin de önemi büyüktür. Din görevlilerinin önemi büyüktür. Okuldaki eğitimin, ailenin önemi çok büyüktür. Çocuğa, kadına şiddetin nedenlerini iyi belirleyip diyanet olarak üzerimize düşeni yapmamız ve ortaya koymamız lazım. Sokaktaki, okuldaki her yerdeki şiddeti önlememiz lazım. Toplumsal barışı, huzuru birlikte sağlamak lazım. Cami ve din görevlisi, bu hizmeti yapmanın en önemli yollarından biridir.?

?DİN GÖREVLİLERİNE KARİYER UYGULAMASI GETİRECEĞİZ?

Din eğitiminde kalitenin yükseltilmesi gerektiğini de anlatan Bardakoğlu, din görevlilerine kariyer uygulaması getireceklerini söyledi. Bardakoğlu, ?Türkiye'de daha iyi bir din hizmeti vereceksek, din görevlilerinin toplumsal statüsünü, kariyerini artırmak, özlük haklarını iyileştirmek lazım? dedi.

Türkiye'deki eğitim sisteminde fen bilimlerine büyük ağırlık verildiğine dikkati çeken Bardakoğlu, şöyle devam etti:

?Türkiye'de, eğitime ayrılan kaynağın büyük bölümü fen bilimleri eğitiminde kullanılıyor. Gençlerimiz, okul çağlarında doktor, mühendis olmaya yönlendiriliyor. Gönlüm istiyor ki, sosyal alanlarda da gençler yetişsin, teşvik edilsin. Eğitimde fen bilimlerine ağırlık verilmesini doğru bulmuyorum. Bu ülkenin, doktor ve mühendis kadar, yazara, sosyoloğa ve düşünüre de ihtiyacı var.?

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber