St. Petersburg'daki patlamadan sonra hayatı kabusa döndü

Pazartesi günü St. Petersburg'da metroda meydana gelen bombalı saldırı sonrası bombacı olduğu şüphesiyle aranan İlyas Nikitin isimli şahsın suçsuz olduğu ortaya çıktı

Kaynak : Star Gazetesi
Haber Giriş : 06 Nisan 2017 07:30, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
St. Petersburg'daki patlamadan sonra hayatı kabusa döndü

St. Petersburg metrosunun "Sennaya Meydanı" ve "Teknoloji Enstitüsü" istasyonlarında meydana gelen iki ayrı patlama sonrası Rus kanallarından görüntüleri servis edilen kişinin İlyas Nikitin isimli kamyon şoförü bir Müslüman olduğu ortaya çıktı. 14 kişinin öldüğü patlamadan sonra güvenlik kamerasına takılan görüntülerde, sakallı ve başındaki takkesiyle yaralıların olduğu yerden geçiyor. Bu görüntülerden sonra medya hiçbir şeyden haber olmayan İlyas Nikitin'i bombacı ilan etti. Nikitin memleketi Orenburg'a gitmek için Moskova'ya gitti. İlyas Nikitin daha havalimanındayken yolcuların şikayeti üzerine uçağı arandı, ancak bir şey bulunmadı. Sorguya alınan İlyas'ın soruşturmasından bir şey çıkmadı. Serbest bırakılan İlyas bir süre sonra başka yerde tutuklandığını dile getirdi.

Rus ve Batı medyasının Müslüman düşmanlığı, sadece dış görünüşünden dolayı İlyas Nikitin'i terörist ilan ettiler. Her yerde video ve fotoğrafları paylaşılan Nikitin'in hayatı bir anda çekilmez bir noktaya geldi

Bugün iş yerinden aldığı bir telefonla işten kovulduğunu öğrenen İlyas, hayatının kabusa döndüğünü söyledi. Gazetecilerin kendisini sürekli takip etmesinden bıkan İlyas, "Lütfen beni rahat bırakın, hayatımı yaşayayım." dedi.

İlyas Nikitin'in Rus ordusunda görev aldığı, hatta başarılarından dolayı madalya bile aldığı öğrenildi.

Patlamanın üzerinden yirmi dört saat geçtikten sonra bombacının 22 yaşındaki Kırgız uyruklu Rus vatandaşı Akbarcan Celilov olduğu ortaya çıkmıştı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber