Ruh Sağlığı hastanesindeki başhekim yeniden görevden alındı

Kaynak : Milliyet
Haber Giriş : 23 Şubat 2007 17:05, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Başhekim şiddetten gitti-geldi21/02/2007

Akıl hastalarına uygulanan şiddet başhekimi koltuğundan etti

Adana Dr. Ekrem Tok Ruh Sağlığı ve Hastalıkları Hastanesi'nde akıl hastalarına şiddet uygulanmasının ardından Başhekim Cem Uraldı görevden alındı.

Sağlık Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, Deşifre programında yayınlanan Adana Dr. Ekrem Tok Ruh Sağlığı ve Hastalıkları Hastanesi'nde "akıl hastalarına şiddet" görüntülerinin ardından Bakanlığın inceleme ve soruşturma başlattığı anımsatıldı.

"Olayın savcılık tarafından tespit edilen farklı yönleri olması sebebiyle adli boyutunun Adana Cumhuriyet Başsavcılığınca incelenmesinin dışında, Bakanlığımız müfettişleri tarafından da inceleme ve soruşturma başlatılmıştır" denilen açıklamada, yapılan incelemeler sırasında düzenlenen ön raporda Başhekim Cem Uraldı, hastane müdürü ve başhemşirenin kusurlu olduklarının belirtildiği kaydedildi. Açıklamada, bu nedenle başhekim, hastane müdürü ve başhemşirenin görevden alındıkları duyuruldu. Açıklamada, konuyla ilgili inceleme, araştırma ve soruşturmaların devam ettiği belirtildi.


Dayak ve işkence hastanesinde başhekim dahil 3 kişi görevden alındı

Basına yansıyan Adana Dr. Ekrem Tok Ruh Sağlığı ve Hastalıkları Hastanesindeki hastalara yönelik şiddet görüntüleriyle ilgili Sağlık Bakanlığı müfettişlerince başlatılan soruşturma çerçevesinde, Başhekim Cem Uraldı'nın da aralarında bulunduğu 3 kişi görevlerinden alındı.

Sağlık Bakanlığından yapılan açıklamada, Adana Dr. Ekrem Tok Ruh Sağlığı ve Hastalıkları Hastanesi ile ilgili bir televizyon kanalında yayınlanan görüntüler nedeniyle inceleme ve soruşturma başlatıldığı hatırlatıldı.

Olayın savcılık tarafından tespit edilen farklı yönlerinin olması sebebiyle adli boyutunun Adana Cumhuriyet Başsavcılığınca incelenmesinin dışında, Bakanlık müfettişleri tarafından da inceleme ve soruşturma başlatıldığı kaydedilen açıklamada şöyle denildi:

"Yapılan inceleme esnasında düzenlenen 22.02.2007 tarihli ön raporda, kusurlu bulunan hastane başhekimi, hastane müdürü ve başhemşirenin görevden alınmaları öngörülmüştür. İnceleme raporu Bakanlığımızca değerlendirilerek hastane başhekimi, hastane müdürü ve başhemşiresi görevlerinden alınmışlardır."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber