Önce kitapları yak şimdi kitap bağışla

Kaynak : Yeni Şafak
Haber Giriş : 24 Şubat 2007 08:36, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Muğlalı akademisyenler kütüphanesini Muğla Ünivesitesi'ne bağışlayan Evren'i protesto ederek, 'Kitap yaktıranların kitaplarını istemiyoruz. Bu, Evren'i aklama çalışması' dediler

Kenan Evren'in özel kütüphanesini dün yapılan törenle Muğla Üniversitesi'ne bağışlaması öğretim üyeleri tarafınndan protesto edildi. Evren'in üniversitelerine çok sık gelmesinden rahatsız olduklarını açıklayan akademisyenler, 12 Eylül'ün Türkiye'ye verdiği zararı unutmadı. Geçmişte kitap yaktıranlar bugün kitap bağışlamasın diyerek tepki gösterdi.

Kenan Evren dün saat 11.30'da üniveristenin ana giriş kapısı önünde yapılan törenle 450 kitaptan oluşan özel kütüphanesini Muğla Üniversitesi'ne teslim etti. Eğitim-Sen Muğla Üniversitesi Temsilciliği ve Üniversite Konseyleri Derneği'nden yaklaşık 15 akademisyen de, bir basın açıklaması yaparak, töreni protesto etti. Akademisyenler adına açıklama yapan Muğla Üniversitesi öğretim üyesi Doç. Dr. Hatice Kurtuluş, '12 Eylül darbesinin üniversitelere yönelttiği saldırıları unutmadık' dedi.

AKLAMA OPERASYONU

12 Eylül döneminin ardından üniversitelerin özgür bilim anlayışından koparıldığını iddia eden Kurtuluş, 'Darbenin ardından yüzlerce öğretim üyesi üniversiteden uzaklaştırıldı. Milyonlarca kitap yakıldı. Kitap okumanın, kitabın yasaklandığı bir dönem yaşadık. Akademisyenler ve öğrenciler baskı altına alındı. Şimdi bu yapılan Evren'i 'aklama ve aklatma' operasyonundan başka bir şey değildir' dedi.

Kapımız darbecilere kapalı

Kenan Evren'in okullarına üçüncü kez geldiğini belirten Yard. Doç Dr. Kerem Cankoçak, bu tip çabalara üniversitenin alet edilmesine izin vermeyeceklerini belirterek, 'Üniversitenin kapısı darbecilere kapalıdır' diye konuştu. Cankoçak, okullarında görevli Yrd. Doç. Dr. Dilek Hattatoğlu'nun odasının kapısına yapıştırdığı bir notta 'Çalıştığım üniversitenin bir darbeci generale kucak açmasından utanıyorum ve protesto ediyorum' diye yazdığını bu sebeple disiplin cezası aldığını söyledi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber