Okul kantininden alışveriş yapan öğrenciye sigorta

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 24 Şubat 2007 16:15, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:59

Bursa Kantinciler Esnaf Odası, okul kantinlerinden alışveriş yapan öğrencilere yönelik ?Sigorta? projesini hayata geçirdi.

Bursa Kantinciler Esnaf Odası Başkanı Yücel Okutan, projenin tanıtımı amacıyla düzenlediği basın toplantısında, 2006-2007 eğitim-öğretim yılına iddialı başladıklarını, hijyen ve kaliteye verdikleri önemi ?sigorta? projesiyle hayata geçirdiklerini, şu ana kadar 33 okul kantininin projeye dahil olduğunu söyledi.

Okul kantinleriyle ilgili daha önce bir kriter olmadığını, birçok kantinin okullarda merdiven altlarında hizmet verdiğini anımsatan okutan, Kantinciler Esnaf Odası'nın 2004 yılında kurulmasıyla bu konuda çok daha ciddi çalışmalar yapıldığını dile getirdi.

Okutan, okul kantinlerinin, okul yönetimi, aile birlikleri, aileler, zabıta, Tarım İl Müdürlüğü ekipleri başta olmak üzere 6-7 ayrı kurum tarafından denetlendiğini anlatarak, ?Ancak biz bunu yeterli görmüyoruz. Kantinlerimiz bu projeyle her türlü gıda zehirlenmesine karşı sigortalı olacak? dedi.

Okul kantinlerinde her türlü denetimden geçerek üretilen hijyenik ürünlerin satıldığını kaydeden Okutan, projenin bir amacının da okul kantinlerinin gıda açısından güvenilir olduğu konusunda öğrencilerin ve ailelerin dikkatini çekmek olduğunu vurguladı. Okutan, ?Öğrencilerimize, okul kapılarında kontrolsüz ve denetimsiz noktalarda açıktan yiyecek ve içecek satışı yapılan yerlerden alışveriş yapmamalarını öneriyoruz. İlgili kurumlar, okul kapılarında kontrolsüz ve denetimsiz noktalarda açıktan yiyecek- içecek satışı yapılan yerlere denetimlerini sıklaştırmaları gerekmektedir? diye konuştu.

Okutan, sadece okul kapılarındaki satıcıların değil düzenlenen kermeslerde de yiyecek satılmasının sakıncalı olduğunu vurgulayarak, şunları söyledi:?Geçtiğimiz günlerde İnegöl'ün Alanyurt ilçesinde 400 çocuk, kermeste yedikleri gıdalardan zehirlendi. Evet bu yiyecekler evlerde üretiliyor ama denetimsiz yine de. Okul önlerindeki satıcılar hatta çevredeki kırtasiye ve diğer esnaf da denetlenmeli. Bir okulun önündeki emlakçının tost sattığını tespit ettik. Kırtasiyeler artık neredeyse okul gereçlerinden çok yiyecek satıyor. Aileler, çocuklarını sadece kantinden alışveriş yapmaları konusunda uyarmalı. Kantinciler esnafı olarak kendimize güveniyor, okullarımızdaki öğrencilerimizi her türlü gıda zehirlenmelerine karşı garanti vererek sigortalıyoruz.?

ÖĞRENCİDE ?GIDA ZEHİRLENMESİ? OLURSA

Proje kapsamında oda ile protokol imzalayan sigorta şirketinin acentesi Gazanfer Akan da okullara yönelik ?sadece kantin işleten? ve ?kantin ile yemekhane işleten? olmak üzere 2 tip poliçe teminatı hazırladıklarını kaydetti.

Sadece kantin işletenler için olay başına 10 bin YTL, kantin ve yemekhane işletenler için ise olay başına 20 bin YTL garanti verdiklerini dile getiren Akan, ?Kantinden bir şey yedikten sonra rahatsızlanan öğrencinin götürüldüğü doktorun 'Gıda Zehirlenmesi' tanısı koyması şartıyla, bu öğrencinin tüm tedavi giderleri tarafımızdan ödenecektir. Tabii olayda adı geçen kantinin sıhhi şartlara uygun satış yeri olması, zehirlenmeye neden olan ürünün son kullanım tarihinin geçmemiş mal olması kaydıyla bu ödemeyi yapacağız. Mağdur öğrenciye yapılan harcamaların belgelerinin ve doktor raporunun ulaştırılması halinde bir hafta içerisinde ödemeyi taahhüt ediyoruz? diye konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber