'Sağlık çalışanlarından kredi kartı ücreti alınmasın'

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 25 Şubat 2007 14:40, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Türk Sağlık-Sen, maaş anlaşması yapılan bankalarca sağlık çalışanlarından kredi kartı kullanım bedeli ve kanunda yer almayan diğer ücretlerin alınmaması için Sağlık Bakanlığına başvurdu.

Türk Sağlık-Sen yetkililerinden alınan bilgiye göre, Sağlık Bakanlığı ile sendika yetkililerinin katıldığı Kurum İdari Kurulunda (KİK) konu gündeme gelmişti.

Toplantıda, ''Personel maaşlarının ödenmesi için anlaşma yapılan bankalardan alınan gerek maaş ve gerekse kredi kartlarından her yıl 25 YTL tutarında kullanım ücreti alınmaktadır. Söz konusu kullanım ücretlerinin alınmaması yönünde sözleşmelere özel bir hüküm konulması için merkez ve taşra teşkilatı birimlerinin bilgilendirilmesi hususunda İdari ve Mali İşler Daire Başkanlığınca gerekli düzenlemelerin yapılması'' kararı alınmıştı.

Son olarak Sağlık Bakanlığı İdari ve Mali İşler Daire Başkanlığına bir yazı yazan sendika, Banka Kartları ve Kredi Kartları Kanunu'nun ilgili hükümleri doğrultusunda hukuki dayanağı olmayan kart kullanım bedelinin alınmaması, alınanların da iade edilmesini istedi.

Yazıda, şöyle denildi:

''Banka Kartları ve Kredi Kartları Kanunu ve KİK kararı doğrultusunda, hukuki dayanağı bulunmayan kart kullanım bedelinin alınmaması, alınanların ise personele iade edilmesi ve bundan sonraki süreçte bankalarla yapılacak anlaşmalarda sarih olarak banka kartı kullanım bedelinin alınmayacağı şeklinde bir hüküm konulması hususunda bir an evvel bağlı kurum ve kuruluşlarınızın uyarılması ve neticeden sendikamıza bilgi verilmesi hususunu önemle rica ederiz.''

-''SAĞLIK ÇALIŞANLARI KAZANÇ KAPISI GİBİ GÖRÜLMEMELİ''-

Türk Sağlık-Sen Genel Başkanı Önder Kahveci, bu ödemelerle ilgili olarak üyelerinin hazırladıkları örnek dilekçelerle bir an önce bankalara başvurmalarını istedi.

Kahveci, maaş anlaşması yapılan banka müdürlüklerine, ''Kredi kartı kullanım ücreti alınmaması, alınanların da iade edilmesi'' talebini içeren dilekçe verilmesi gerektiğini kaydetti.

Kurumların ve çalışanların bankalarla yapacakları sözleşmeleri imzalamadan sendikalarına inceletmelerini isteyen Kahveci, sözleşmelerde kart ücreti ya da kanunda yer almayan ücretlerin alınması gibi hükümler bulunması halinde bunların düzeltilmesi için yardımcı olacaklarını söyledi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber