Mardin'de çöpler polis nezaretinde toplandı

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 25 Şubat 2007 18:45, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Mardin'de çöpler polis koruması nezaretinde toplanmaya başlandı. Mardin Belediyesi'nde çalışan 420 işçinin alacakları ödenmediği gerekçesiyle 10 gündür sürdürdükleri iş bırakma eylemi ise devam ediyor.

Belediye ve sendika arasında yürütülen görüşmeler sonuçsuz kalınca Mardin Belediye Başkanı Metin Pamukçu, kentte oluşan çöp yığınlarını ortadan kaldırmak için temizlik işlerini 3 aylığına ihaleye çıkardı.

İhaleyi alan temizlik firması ise birinci cadde üzerinde biriken çöpleri sabah saatlerinden itibaren toplamaya başladı.

Geçtiğimiz hafta çöplerin halkın sağlığını tehlikeye soktuğu nedeniyle İl Hıfzıssıhha Kurulu'ndan çıkan rapor ve halktan gelen yoğun tepkiler üzerine bu kararı aldığını belirten Belediye Başkanı Metin Pamukçu, halkın sağlığını korumak için temizlik işlerini 3 aylığına Metropol adlı temizlik firmasına ihale ettiklerini söyledi.

İşçi ve işçi temsilcileri arasında yapılan görüşmelerden bir sonuç çıkmadığını ifade eden Pamukçu, "Mardin halkının sağlığı için mecburen temizlik işlerini ihaleye çıkardık. İhaleyi alan firma ise bugünden itibaren kentte oluşan çöpleri temizlemeye başladı. Biz işçilerimizle anlaşmak isterdik. Onların bu çöpü kaldırmalarını isterdik. Ama sonuç böyle oldu. Halkımın sağlığını düşünmek zorundayım." dedi

Temizlik işlerini 3 aylığına alan Metropol temizlik firması sorumlusu Neytullah Araç ise ihaleyi 3 aylığına aldıklarını belirterek, 110 işçi ile temizlik işlerine birinci caddeden başladıklarını söyledi.

Çevik kuvvet polis ekipleri ve motorize ekipleri nezaretinde birinci caddede biriken çöplerin toplanması ardından vatandaşlar rahat bir nefes aldı.

Pazartesi gününden itibaren Mardin'in 23 mahallesinde biriken çöplerin toplanması için Belediye Başkanı Metin Pamukçu'nun temizlik firması yöneticileri ile bir toplantı yaptığı belirtildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber