ABD'deki FETÖ çetesine dava

Bir grup avukat ABD'deki FETÖ temsilcileri ve örgütle bağlantılı Savcı Preet Bhrara, New York Senatörü Charles E. Schummer, Michael Rubin ve Graham E. Fuller gibi isimlerin aralarında olduğu 17 kişi hakkında suç duyurusunda bulundu

Kaynak : Yeni Şafak
Haber Giriş : 15 Nisan 2017 08:25, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
ABD'deki FETÖ çetesine dava

Çağlayan Adliyesi dün ilginç bir suç duyurusuna sahne oldu. Mehmet Sarı ve Rıza Saka'nın da aralarında bulunduğu bir grup avukat, Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) ile ilişkili olduğu veya örgüte yardım ettiği belirtilen yurt dışındaki bazı tanınmış isimler hakkında hazırladıkları suç duyurusu dilekçesini İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'na sundu. Dilekçede yeralan 17 isim, son yıllarda Türkiye'ye yönelik girişilen hemen hemen tüm karanlık oyunların baş aktörleri konumunda bulunuyor. Kumpas davaları ile başlayan, MİT TIR'larının durdurulması ve 17/25 Aralık operasyonları ile devam eden, ardından 15 Temmuz darbe girişimiyle 'ülkeyi açıktan işgal' boyutuna ulaşan olaylar zincirinde kuklalar ve onları yönlendiren ABD'lilerin hedef alındığı dilekçede şu isimlerin görüldükleri yerde yakalanıp sorgulanmaları istendi:

LİSTEDE KİMLER YOK Kİ!

"New York Senatörü Charles (Chuck) E. Schummer, eski New York Bölge Başsavcısı Singh Preet Bharara, OFAC Başkanı David Cohen, TAA / Turkic American Alliance; Türk Amerikan Birliği Başkanı Faruk Taban, TCC / Turkish Cultural Center; Türk Kültür Merkezi Avukat Zafer Akın, TCAE / Turqouise Counsil Of Americans And Euroasians; Avrasya Amerikalılar Turkuaz Konseyi Kemal Öksüz, Rumi Forum'dan Emre Çelik, 'Stratejist' Michael Rubin, eski emniyet müdürü Ahmet Sait Yayla, eski CIA mensubu Henry Barkey, eski CIA mensubu Graham E. Fuller, Mid-Atlantic Federation Of Turkic American Associations (Orta Atlantik Türk Amerikan Federasyonu) Mahmut Yeter, TABN (Türk Amerikan İş Grubu) Talha Saraç, FETÖ'nün 'Beyaz Saray İmamı' Recep Özkan, FETÖ'nün kasası Burak Yeneroğlu, hazırladığı haritayla Türkiye ve bölge ülkelerini parçalara ayıran Ralph Peters ve eski CIA Direktörü John Brennan."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber