FÜ öğretim üyesi'nin başarısı...

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 27 Şubat 2007 15:20, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:59

Elazığ Fırat Üniversitesi İletişim Fakültesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Ahmet Yatkın'ın, Türkiye'de üst düzey yöneticiler, iş dünyası, bürokrasi ve akademisyenlere yönelik yayın yapan Sabah Business Dergisi'nin Ocak sayısının "Sabah Business Özel" bölümünde iş dünyası ve iletişim üzerine bir makalesi yayımlandı.

İletişim, halkla ilişkiler, toplam kalite yönetimi, yerel yönetimler alanında uzman olan ve "Toplam Kalite Yönetimi" ile "Halkla İlişkiler ve İletişim" adlı iki kitabı bulunan Yrd. Doç. Dr. Ahmet Yatkın, Sabah Business Dergisi'nin Ocak sayısına özel olarak davet edilerek, "Yönetsel Başarı Aracı Olarak İletişim" başlıklı bir makale yazdı. Yrd. Doç. Dr. Yatkın, Sabah Business Dergisi'nde yayımlanan makalesinde, "bir yönetimde görevler ne denli iyi düzenlenmiş ve görev tanımları ne kadar açık olursa olsun, bu görevleri yapacak çalışanlar arasında iletişim olmadan eşgüdüm ve amaçlara yönelik etkileşimin olmayacağını" belirterek, "Yönetimde iletişim; birimleri ve çalışanları birbirine bağlayan, anlaşma ve uzlaşmalarını sağlayan, temel bir alt sistemdir. Böylece kişiler, sorumluluk bilinci içerisinde yönetimi sahiplenir ve yönetimin amacını gerçekleştirmek için fiziksel ve düşünsel gücünü inanarak harcayan kişiler haline gelir. Yönetimde iletişim, hiyerarşik basamakların belirlenmesinde ve yönetsel otoritenin sağlanmasında önemli rol oynar. Yönetimin işleyebilmesi için kurumda nelerin nasıl yapıldığının ve yapılacağının doğru bilinmesi gerekir" dedi.

Empati yeteneğine sahip bir yöneticinin kendisini iyi tanıması, iletişimin anlam ve önemini bilmesi gerektiğini vurgulayan İletişim Fakültesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Yatkın, makalesinde şunları dile getirdi:

"İyi bir yönetici, çalışanına değer veren, zeki, dürüst, güvenilir, kredibilitesi yüksek ve duyarlı olabilmelidir. Empati yeteneğine sahip bir yönetici, kendisini iyi tanımalı, iletişimin anlam ve önemini bilmeli, duygusallıktan kaçınmalı, objektif olmalı, konuşurken ses tonunu iyi ayarlamalıdır."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber