AGİT 2004'ten beri ilk kez 'denetim'e almak istiyor

Gözlemci heyeti PKK yandaşı ve 'Hayır' kampanyası destekçilerinden oluşan AGİT ile Avrupa Konseyi, Türkiye'ye yönelik yeni bir oyun peşinde. Sandıkta 'Evet' diyen milli iradeye sopa göstermeye yeltenen Avrupa, Türkiye'yi 2004'ten beri ilk kez 'denetim'e almak istiyor

Kaynak : Yeni Şafak
Haber Giriş : 20 Nisan 2017 08:35, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
AGİT 2004'ten beri ilk kez 'denetim'e almak istiyor

Neslihan Önder

Milletin 16 Nisan'da verdiği 'Evet' kararı en çok Avrupa ülkelerini rahatsız etti. Türkiye için yeni bir çağın kapısını aralayan referandum sonrası Avrupa Güvenlik ve İşbirliği Teşkilatı (AGİT) ve Avrupa Konseyi Parlamenter Meclisi (AKPM) başta olmak üzere birçok kurumuyla atağa kalkan Batı, 'halkoylamasının şaibeli olduğu' tezini işleyerek seçimlere gölge düşürmeye çalışıyor. 16 Nisan öncesi 'Hayır' cephesinde yeralan Avrupa, sandıkta çıkan sonucu hazmedemedi.

"Referandum eşit şartlarda yapılmadı" ve "Her madde ayrı ayrı oylanmalıydı" görüşleriyle süslenmiş yanlı bir rapor hazırlayan AGİT, AKPM'nin ay sonu açıklayacağı detaylı rapor öncesi yayınladığı ön metinle, Türkiye'ye yönelik sahnelenen yeni oyunu gözler önüne serdi. Birçoğu PKK sempatizanı olduğu ortaya çıkan isimlerin hazırladığı AGİT raporuyla birlikte Türkiye'ye 'AB Denetim Komisyonu' sopası gösteriliyor. Referandumda istemediği bir sonuç çıktığı için Avrupa, Türkiye'yi 2004 yılından buyana ilk kez 'denetlenecek ülkeler' statüsüne indirecek.

DENETİME ALINACAKMIŞIZ!

Avrupa'nın Türkiye'ye yönelik yeni baskı planını, terör örgütü PKK'nın paçavralarıyla fotoğrafları ortaya çıkan ve Avrupa Konseyi'nin AGİT gözlemcileriyle birlikte Türkiye'ye gönderdiği heyette yeralan Andrej Hunko açıkladı. Alman basınına verdiği röportajda planlarını anlatan Hunko şu ifadeleri kullandı: "Türkiye 2004'te denetimden çıkarılmıştı. Bunun nedeni Parlamenter Meclisi'nin Türkiye'deki durumun düzeldiğine yönelik görüşüydü. Denetim Komisyonu mart ayında Türkiye'nin yeniden mekanizmaya dahil edilmesini konuştu. Yani artık hukuk devleti, demokrasi, insan hakları dahil olmak üzere çok daha yoğun bir gözetim sözkonusu. Avrupa Konseyi tarihinde ilk kez denetimden çıkarılmış bir ülke yeniden denetime alınmış oluyor. Bu konuyla ilgili karar nisan sonunda verilecek ve seçim gözlemleriyle ilgili rapor da bu kararda etkili olacak."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber