Terörün kapattığı sağlık ocakları hizmette

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 01 Mart 2007 11:18, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Şırnak'ta terör olayları nedeniyle yıllardır kapalı bulunan 24 sağlık ocağı ve sağlık evi, yeniden hizmete girdi.

Şırnak'ın Beytüşşebap, Uludere, Cizre, İdil, Silopi ve Güçlükonak ilçelerine bağlı köylerde terör olayları yüzünden yıllarca kapalı kalan ve köylüler tarafından ahır olarak kullanılan 24 sağlık ocağı ve sağlık evi, yapılan onarım çalışmalarının ardından hizmet vermeye başladı.

Şırnak Sağlık Müdürü Dr. Sedat Kaya, yaptığı açıklamada, Sağlık Bakanlığının desteği sayesinde, yıllardır kapalı bulunan sağlık ocaklarının yeniden açılarak vatandaşa hizmet vermeye başladığını söyledi.

Onarım çalışmaları tamamlanan sağlık ocakları ve sağlık evlerinde incelemelerde bulunan Dr. Kaya, vatandaşların sorunlarını dinledi.

Vatandaşlar, yıllardır kapalı bulunan sağlık ocakları ve sağlık evleri yüzünden sıkıntılı günler geçirdiklerini belirterek, yeniden sağlık hizmeti alacakları için mutlu olduklarını söylediler. Hizmete giren sağlık ocakları ve evlerinin tüm eksikliklerinin giderildiğini kaydeden Dr. Kaya, şöyle dedi:

?En büyük hedefimiz, yaşanan sağlık personeli sıkıntısını gidermek ve kapalı bulunan sağlık ocakları ve evlerini yeniden açmaktı. Başta Sağlık Bakanlığı olmak üzere İl Valiliği ve Şırnak milletvekillerinin desteğini alarak ilk önce personel sıkıntısını giderdik, daha sonra kapalı olan sağlık ocakları ve evlerinde yeniden sağlık hizmeti vermeye başladık. Terör yüzünden bu sağlık ocakları yıllarca ahır olarak kullanıldı. Şu anda her sağlık ocağı ve evinde yeterli sağlık personelimiz görev yapmaktadır.?

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber