Kuşadası Belediye Başkanı'na hapis

Kaynak : Zaman
Haber Giriş : 02 Mart 2007 14:57, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Kuşadası Belediye Başkanı Fuat Akdoğan, büfe davasında hapis cezasına çarptırıldı. Akdoğan ve belediye görevlilerinden oluşan toplam 11 sanığın yargılandığı, Kuşadası 2. Asliye Ceza Mahkemesi'ndeki dava sonuçlandı. Davada sanıklar 1'er yıl hapis ve 216 YTL para cezasına çarptırıldı. Suçun zincirleme işlendiğini gözönüne alan mahkeme, cezaları altıda bir oranında arttırdı, ayrıca sanıkların birer yıl memuriyetten menine karar verdi. Hapis cezaları, daha sonra 2 bin 310 YTL para cezasına çevrildi.

Yaklaşık üç yıldır devam eden davaya konu olan büfenin hikayesi şöyle: Yat limanı bitişiğindeki kumsalı kaymakamlıktan bir protokolle kiralayan Kuşadası Belediyesi, 17 Haziran 2002 gün ve 1770 sayılı kararla kafeterya ve büfe yapılması için Sinan Kara isimli şahsa verdi. İhale Kanunu'na aykırı olarak alanı ihalesiz alan Kara, buraya kıyı kenar çizgisi ve İmar Kanunu'na aykırı olarak büyük bir kafeterya yaptı. Yine ilgili kanunlara aykırı olarak kafeteryaya ruhsat verildi. Çeşitli sivil toplum örgütleri ve çevredeki esnafın şikayet etmesi üzerine Kuşadası 2. Asliye Ceza Mahkemesi'nde dava açıldı.

Davanın dünkü duruşmasında karar açıklandı. Buna göre sanıklar Başkan Fuat Akdoğan, dönemin Kuşadası Belediye Meclis üyeleri Tahir Bayraktaş, Ergun Özkul, Mehmet Aydınlık ve Hüseyin Güneş, Belediye Hesap İşleri Şefi Melek Sönmez, belediye avukatı Aysin Aycan, belediye doktoru Eyüp Özbaş, Zabıta Amiri Hasan Özelçinler, veteriner Mutlu Yavuz, Yazı İşleri Müdürü Şenay Usbaş ve encümen üyesi Saadet Erdoğan birer yıl hapis ve bir yıl memuriyetten men cezasına çarptırıldı. Önce arttırılan, sonra da paraya çevrilen cezalar ertelendi.

Başkan Akdoğan ve diğer belediye görevlilerinin temyize başvuracağı öğrenildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber