İstihdam seferberliği kapsamında 104 bin 962 ziyaret gerçeklestirildi

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığından, 6 Ocak-28 Nisan tarihlerinde SGK ve İŞKUR il müdürlüklerince 104 bin 962 ziyaret gerceklestirildiği belirtildi. Ziyaretlerde öncelikli olarak emekli maasları arasında dengenin saglanması konusu gündeme getirildi

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 04 Mayıs 2017 11:45, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
İstihdam seferberliği kapsamında 104 bin 962 ziyaret gerçeklestirildi

- Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığından, "Çalışma İstihdamında Milli Seferberlik" kapsamında gerçekleştirilen 104 bin 962 ziyarette öncelikli olarak emekli maasları arasında dengenin saglanması konusunun gündeme getirildiği bildirildi.

Bakanlıktan yapılan yazılı açıklamada, "Çalışma İstihdamında Milli Seferberlik" kapsamındaki ziyaretlere ilişkin bilgi verildi.

Buna göre, 6 Ocak-28 Nisan tarihlerinde SGK ve İŞKUR il müdürlüklerince, yüzde 76,4'u is yeri, yüzde 23,6'sı ev olmak uzere 104 bin 962 ziyaret gerceklestirildi. Ziyaretler sırasında öncelikli olarak emekli maasları arasında dengenin saglanması konusu gündeme getirildi. Bunu, kıdem tazminatı magduriyetinin cozulmesi, issizligin azaltılması, asgari ucretin artırılması, tesvik/destek sartlarının kolaylastırılması konuları takip etti.

Ziyaretlerde emekli promosyonu, artı istihdam tesvikleri, istihdam seferberligi, asgari ucrette saglanan artıs, burokratların ev ziyareti yaparak sorunları dinlemesi, iade kapsamında tıbbi cihaz verilen hasta yakınlarının aldıkları hizmetler, prim borcu olanlara odeme kolaylıgı, doguma baglı izin haklarındaki yeni duzenlemeler, kamuya engelli personel kontenjanlarının artırılması ise memnuniyet belirtilen konular olarak açıklandı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber