Üniversiteli polis sayısı artıyor

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 04 Mart 2007 13:30, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:58

İçişleri Bakanı Abdülkadir Aksu, son iki yıl içinde 7 bin 84 fakülte mezunu polis memurunun göreve başlatıldığını bildirdi.

Aksu, CHP Ordu Milletvekili Sami Tandoğdu'nun fakülte mezunu polis memurlarına ilişkin yazılı soru önergesini cevaplandırdı.

Atamaların, Emniyet Hizmetleri Sınıfı Mensupları Atama ve Yer Değiştirme Yönetmeliğine göre yapıldığını belirten Aksu, ?Son iki yıl içinde göreve başlatılan 4 yıllık fakülte mezunu polis memurlarının sayısı 7 bin 84'tür. Bu polislerin atamaları, Emniyet Teşkilatının ihtiyaç duyduğu alanlarda istihdam edilmek üzere yapılmıştır? dedi. Abdülkadir Aksu, şunları kaydetti:

?Polis meslek yüksek okullarında ön lisans düzeyinde, mesleki eğitim, öğretim ve uygulamalı eğitim verilmektedir. Polis meslek eğitim merkezlerinde ise adaylara mesleki bilgi, beceri ve disiplin anlayışı kazandırılarak üniversitede almış oldukları kültür ve alan eğitimlerini de kullanmak suretiyle dünyada ve ülkemizde meydana gelen teknolojik, sosyal, toplumsal ve kültürel gelişmelere uygun teorik ve uygulamalı eğitimler verilmektedir.?

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber