8 Mart ücretli izin günü olsun

Kaynak : Milliyet
Haber Giriş : 05 Mart 2007 09:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Erkeklerin de kadınlar kadar ilgi gösterdiği Dünya Kadınlar Günü etkinliklerinde, kadına karşı ayrımcılığa son verilmesi ve 8 Mart'ın resmi tatil ilan edilmesi istendi

8 Mart Dünya Kadınlar Günü, dün, sivil toplum kuruluşlarının üyeleri tarafından Ankara, İstanbul ve Adana'da çeşitli etkinliklerle kutlandı. Adana'da ve Ankara'da düzenlenen mitinglere erkekler de büyük ilgi gösterdi. İstanbul'da ise sadece kadınların katılmasını isteyenler Çağlayan Meydanı'nda "Kadın erkek karma olsun" diyenler de Kadıköy Meydanı'nda bir araya geldi.

Başkent'te 8 Mart Dünya Kadınlar Günü, Abdi İpekçi Parkı'nda düzenlenen etkinlikle kutlandı. Katılımcılar adına okunan ortak basın açıklamasında "dünyada kadına yönelik cinsel, ulusal ve sınıfsal sömürünün sona ermesi ve 8 Mart 'ın ücretli izin günü ve resmi tatil ilan edilmesi" istendi.

Geniş güvenlik önlemleri altında gerçekleşen etkinliğe, kadınlardan çok erkeklerin ilgi gösterdiği görüldü.

Ayrımcılığa son

İstanbul'da 8 Kadın Dünya Kadınlar Günü nedeniyle iki miting gerçekleştirildi. Sadece kadınların mitinge katılmasını isteyen bir grup Çağlayan Meydanı'nda, "kadın erkek karma olsun" diyenler de Kadıköy Meydanı'nda bir araya geldi. Renkli görüntülerin oluştuğu mitinglerde, kadına yönelik şiddet ve ayrımcılığa son verilmesi istendi.

Çağlayan Meydanı'nda kalabalığa seslenen Nur Sürer, 8 Mart'ta kadınlara ücretli izin verilmesi gerektiğini belirterek, "Her alanda ayrımcılık devam ediyor. Kadınlar töreye kurban gidiyor. Cinsel ayrımcılık devam ediyor. Ölmek öldürülmek istemiyoruz" dedi.

Şarkılarla son buldu

Yağmurlu havada gerçekleştirilen miting, Nilüfer Akbay ve Grup Elenya'nın söylediği şarkılarla son buldu.

Emekçi Kadınlar Derneği, Halk Kültür Merkezleri, Ezilenlerin Sosyalist Platformu, Odak, Partizan, EHP, DHP, BDSP, HÖC, BES, Tekstil-Sen gibi çok dernek, sivil toplum kuruluşu üyesi yaklaşık 3 bin kişi de Kadıköy İskele Meydanı'nda toplandı.

Erkeklerin de aralarında bulunduğu grup, slogan atıp şarkılar söyleyerek miting alanına kadar yürüdü. Renkli görüntülere sahne olan yürüyüşe katılan bazı gruplar, boyunlarına astıkları tencere ve tavaları çalarak tempo tuttu. Miting alanına girmek için güvenlik noktalarından geçen kadınlardan çoğu, kadın polislerin verdiği çiçekleri kabul etmedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber