Uzmanlığı "kanser ve felç" olan belediye hastanesi

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 05 Mart 2007 11:43, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Konya'nın merkez ilçe Meram Belediyesi, daha önce müstakil belediye binası olacağı açıklanan eski TMO binasını, hastane yapmaya karar verdi.

Meram Belediye Başkanı Refik Tuzcuoğlu, mülkiyeti belediyeye geçen Anıt Alanı'ndaki eski TMO binasını ilk olarak müstakil bir belediye binası haline getirip, halen bulundukları Büyükşehir Belediyesine ait binadan ayrılmayı planladıklarını anlattı.

Ancak, devralınan binada yapılan ayrıntılı çalışmada, binanın, ofisler ve lojman bölümlerinin birbirinden ayrı olduğunun tespit edildiğini ifade eden Tuzcuoğlu, yapının, bu şekliyle belediye binası olarak kullanılmasının uygun görülmediğini anlattı.

Bir süre önce devraldıkları binada bu tür yapısal sorunlar çıkınca, burayı belediye binası yerine hastane yapmaya karar verdiklerini vurgulayan Tuzcuoğlu, ?Belediye hizmet binamızı ise eski Et-Balık Kurumunun bulunduğu yere yapacağız? dedi.

Tuzcuoğlu, eski TMO binasını hastaneye dönüştürme nedenini ise, ?halen dışardan hizmet alımı şeklinde yapılan belediye personeline sağlık hizmeti verme işini daha ucuza mal etmek ve Konya halkına kent merkezinde yüksek kalitede sağlık hizmeti imkanı sunmak? olarak açıkladı.

ÖZEL İHTİSAS ALANI, ONKOLOJİ VE FELÇ

Hastanenin inşaatı için, başarılı hastane projeleriyle tanınan Universal Group ile yap-işlet-devret modeline göre el sıkıştıklarını anlatan Tuzcuoğlu, sözlerini şöyle sürdürdü:

?35 milyon dolara mal olacak hastanenin yüzde 5 fakir hasta kontenjanı bulunacak. Bu proje, belediyemizin bugüne kadar yaptığı en büyük yatırım anlamına geliyor. Burada her yıl bin fakir aile çocuğu sünnet ettirilecek. 70 yatağa sahip olacak hastanede, kanser hastaları için çok gelişmiş bir onkoloji ünitesi yer alacak. Aynı zamanda bu hastanenin özel ihtisas alanlarından biri de, 'inme' de denilen felç rahatsızlıkları olacak. Bugün Ankara ve İstanbul dışında felçli hastalar için ileri tedavi yöntemleri uygulayan hastane yok. Pek çok felçli hastayı, hastanemizdeki ileri felç tedavi teknolojisi sayesinde hayata döndüreceğiz.?

Mevlana'nın çağdaşı olan dönemin ulemalarından Şeyh Sadreddin-i Konevi'nin ismini vermeyi düşündükleri hastaneyle, onkoloji ve felç alanında önemli bir boşluğu dolduracaklarına inandıklarını belirten Tuzcuoğlu, hastaneyi 1.5 yıl içinde hizmete açmayı hedeflediklerini sözlerine ekledi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber