'Bilgi Evleri Projesi' Samsun'da hayata geçiyor

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 05 Mart 2007 13:10, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın fikri ile ortaya çıkan "Bilgi Evleri Projesi? Samsun'da İlkadım Belediyesi tarafından hayata geçiriliyor.

Belediye Başkanı Erdoğan Tok, İlkadım Belediyesi Kültür Merkezi'nde ve yapımı bitme noktasına gelen spor tesisinde olmak üzere iki ayrı yerde Bilgi Evi oluşturuyor. Gençlerin eğitiminde önemli bir proje olarak düşünülen Bilgi Evleri'nin sayısı gittikçe artacak. Bilgi Evleri Projesi, özellikle de öğrencilerin karanlık kafe ortamlarından çekilip, çalışmalarını modern teknolojiyle donatılmış, güvenli ortamlarda ve aynı zamanda bütçelerine zarar vermeden ücretsiz olarak yapabilmeleri amaç edinilerek hazırlanıyor.

?Sosyal belediyecilik? anlayışının yansıması olarak oluşturulan Bilgi Evleri'nde gençlere kitap sevgisi aşılanacak, bilgisayar kullanımı öğretilecek. Çocuklara bilgiye ulaşma ve kullanma becerisini kazandırabilmek amacıyla kurulacak olan Bilgi Evleri, bilgisayar ve internet eğitimi ve kullanımı yanında tamamen kendine özgü uygulamalarıyla da kısa sürede gözde projelerden birisi haline gelecek.

?Çocuklarımız yarınlarımızın güvencesidir? diyen İlkadım Belediye Başkanı Erdoğan Tok, ?Bilgi Evleri Projesi'yle geleceğimizin teminatı çocuklarımızı hayatın gerçeklerine göre yetiştirip, onları geleceğe, çağın teknik bilgi ve teknolojileriyle hazırlayacağız. Bu projenin hedef kitlesi; ülkemizin ekonomik farklılıkları nedeniyle teknolojiye ulaşma zorluğu çeken alt-orta gelir düzeyine sahip ailelerin çocuklarıdır. Bilgi Evleri'yle mahallelerde çocukların bilgiye ulaşma ve boş zamanlarını değerlendirme olanağı sağlamak, bilgisayar ve internete ulaşma imkanı olmayan çocuklara bu imkanı sunmaktır? dedi

Şehir merkezlerinde bulunan kütüphanelere ulaşma zorluğunu Bilgi Evleri aracılığı ile aşarak kitap okuma alışkanlığını yaygınlaştırmayı hedeflediklerini kaydeden Başkan Tok, ?İlköğretim çağındaki çocuklara Bilgi Evi'nde kitap sevgisi yanında, bilgisayar kullanımı da öğretilecek. Tamamen çocuklara yönelik kapsamlı birer kütüphanesi, öğretmenleri ve psikologları ile okul sonrası ailelerin çocuklarını güvenli bir yere bırakacakları bir mekan olacak? diye konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber