Kalorifer kazanının patladığı okulda,1 öğretmen ve 17 öğrenci sobadan zehirlendi

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 05 Mart 2007 16:23, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:59

Kilis'te, kalorifer kazanının patlaması sonucu 3 öğrencinin hayatını kaybettiği ilköğretim okulunda bu defa 1 öğretmen ve 17 öğrenci sobadan sızan karbonmonoksit gazından zehirlendi.

Musabeyli ilçesine bağlı Hüseyinoğlu Köyü İlköğretim Okulu'nun 7-A sınıfında eğitim gören 17 öğrenci ve öğretmenleri Ünal İstanbulluoğlu, ders sırasında rahatsızlandı.

Kilis Devlet Hastanesine kaldırılan Ünal İstanbulluoğlu ve 17 öğrencinin, kömür sobasından sızan karbonmonoksit gazından zehirlendikleri belirlendi.

Kilis İl Sağlık Müdürü Turgay Happani, öğretmen ve öğrencilere karbonmonoksit gazı zehirlenmesi teşhisi konulduğunu belirterek, ?Zehirlenen öğretmen ve öğrencilerin sağlık durumları iyi. Öğretmen ve öğrencilere tedavi uygulandı, kendileri şu anda gözlem altında tutuluyor. Endişe duyulacak durum yok? dedi.

22 Şubat 2007'de, Hüseyinoğlu Köyü İlköğretim Okulunda kalorifer kazanının patlaması sonucu öğrencilerden Hayriye Bozkurt, Makbule Daşyuvarlar ve Ökkeş Yunus Helvacı hayatını kaybetmişti. Bu olayın ardından okulun kalorifer tesisi yenileninceye kadar sınıflara kömür sobası kurulmuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber