İlahiyatçıdan define sitesi

Kaynak : Milliyet
Haber Giriş : 06 Mart 2007 06:55, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

İlahiyatçı Hüseyin Aydın, emekli olduktan sonra uzun zamandır hobi olarak yaptığı defineciliği internet sitesine taşıdı. İstanbul'da hizmet veren bir dedektör firmasının İç Anadolu bölge bayiliğini yürüten Aydın, hem definecilikte kullanılan dedektörlerin satılması hem de define meraklılarına yönelik www.define.com.tr sitesini kurdu.

Sitede; işaretler, define gömü noktaları, definecilikte başarının yolları, kullanılan cihazlar hakkında teknolojik bilgiler, arazide gözlem, arkeoloji sözlüğü, Türkiye'deki antik sit alanları ve ören yerleri ile Bizans, Roma ve Grek sikkelerinin tanıtımı ve uluslararası müzayede fiyatlarına yer veriliyor.

İnternet sitesini kurmaktaki amacının "biraz hobi, biraz ticaret" olduğunu söyleyen Aydın, aslında ilahiyatçı olduğunu, ancak tarih ve arkeolojiye meraklı olduğunu belirtiyor. Siteyle, definecilik yapmak isteyen insanları "biraz tahrik ettikleri"ni ifade eden Aydın, şunları söylüyor:

"Biz define işiyle ilgilenen insanlara define yoluyla zengin olabileceklerini söylüyoruz. Ancak bunu akıllıca, teknolojiyi ve bilgiyi kullanarak yapmaları gerektiğine sitede yer veriyoruz.

'İnsanların ekonomisi düzelsin', yani 'Yeraltında duracağına insanımızın cebine girsin, ekonomimize katkımız olsun' diyoruz. Çünkü bu gömüleri bulan definecilere, eğer kurul tarafından değer görülürse yüzde 50 pay veriliyor."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber