7 Mart 2007'nin Önemli Gündem başlıkları...

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 07 Mart 2007 09:49, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Gündem- 7 Mart 2007- Çarşamba

1- Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ı Çankaya Köşkünde kabul edecek.

2- Bilim ve Teknoloji Yüksek Kurulu, Başbakan Erdoğan'ın başkanlığında toplanacak.

- Sanayi ve Ticaret Bakanı Ali Coşkun ile Çevre ve Orman Bakanı Osman Pepe'nin de katılacağı toplantıda "Küresel Isınma ve İklim Değişikliği" konusundaki çalışmalar değerlendirilecek.

3- Başbakan Erdoğan, Kosova Başbakanı Agim Çeku ile Başbakanlık Yeni Binada görüşecek.

4- TÜSİAD Heyetinin Ankara'daki temasları...

- Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, CHP Genel Başkanı Deniz Baykal ile Maliye Bakanı Kemal Unakıtan, TÜSİAD Yönetim Kurulu Başkanı Arzuhan Yalçındağ ve Yönetim Kurulu üyelerini kabul edecek.

5- İçişleri Bakanı Abdülkadir Aksu ve beraberindeki 91. Dönem Kaymakamlık Kursuna katılan kaymakam adayları Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer, TBMM Başkanı Bülent Arınç ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan tarafından kabul edilecekler.

6- Katar Başbakan Birinci Yardımcısı ve Dışişleri Bakanı Şeyh Hamad Bin Casim Bin Cebr El Tani, Ankara'ya geliyor.

- Başbakan Erdoğan, Katar Başbakan Birinci Yardımcısını Başbakanlık Merkez Bina'da kabul edecek.

- El Tani, Dışişleri Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Abdullah Gül ile Dışişleri Konutunda bir araya gelecek, görüşmelerin ardından ortak basın toplantısı düzenlenecek.

7- AB Komisyonu Başkan Yardımcısı Margot Wallström, Ankara'ya geliyor.

- Wallström, Devlet Bakanı ve Başmüzakereci Ali Babacan'ın onuruna vereceği akşam yemeğine katılacak.

8- Devlet Bakanı Kürşad Tüzmen İsrail'de...

- Tüzmen, Kudüs'te İsrail Sanayi, Ticaret ve Çalışma Bakanı Eliyahu Yişai ile görüşecek. İki bakan, karma ekonomik komisyon protokolünün yanı sıra iki ülke arasında standardizasyon alanında işbirliğini öngören anlaşmaya imza atacak.

- Bakan Tüzmen, ayrıca İsrail Ulusal Alt Yapı Bakanı Binyamin Ben Eliezer ile görüşecek.

9- Devlet Bakanı Nimet Çubukçu, Ankara'da, Yoksullara Yardım Vakfı tarafından düzenlenen "Bilim ve Teknolojide Kadının Yeri" konulu panele katılacak.

- Çubukçu, Ankara Büyükşehir Belediyesinin Kadın Sığınma Evinin açılışına da katılacak.

10- Milli Savunma Bakanı Vecdi Gönül, Kore Cumhuriyeti Savunma Bakanı Kim Jang-Soo ile bakanlıkta bir araya gelecek.

11- İçişleri Bakanı Abdülkadir Aksu, Ankara'da, "Sivil Savunma Günü" kutlama törenlerine katılacak.

12- Sağlık Bakanı Recep Akdağ ile Azerbaycan Sağlık Bakanı Oktay Şiraliyev, Ankara'da ortak basın toplantısı düzenleyecek.

13- Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, Litvanya Ulaştırma ve İletişim Bakanının resmi davetlisi olarak İstanbul'dan bu ülkeye gidecek.

14- Sanayi ve Ticaret Bakanı Ali Coşkun, ABD'li Müslüman lider Wallace Deen Muhammed ve beraberindeki heyeti makamında kabul edecek.

15- Kültür ve Turizm Bakanı Atilla Koç, Berlin'de düzenlenen ITB Berlin Turizm Fuarına katılacak ve tur operatörleriyle görüşecek.

16- Makedonya Genelkurmay Başkanı Korgeneral Miroslav Stojanovksi, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Büyükanıt'ı ziyaret edecek.

17- Anavatan Partisi TBMM grup toplantısında son gelişmeler değerlendirilecek.

18- TBMM'den...

- Genel Kurulda, çeşitli uluslararası anlaşmaları içeren kanun tasarıları ele alınacak.

- Türkiye İsrafı Önleme Vakfı Mütevelli Heyeti Başkanı, AK Parti Diyarbakır Milletvekili Aziz Akgül, Dünya Gıda/Giysi Bankaları Birliği Başkan Yardımcısı Chris Rebstock ile Mecliste ortak basın toplantısı düzenleyecek.

- Türkiye Kadın Dernekleri Federasyonu tarafından, Meclis'te, "2007'de 2007 Kadın TBMM'de" konulu bir panel düzenlenecek.

- Milli Eğitim Komisyonunda, Dopingle Mücadele Kanun Tasarısı görüşülecek.

- Adalet Komisyonunda, uyuşmazlık mahkemeleriyle ilgili tasarı ele alınacak, Yargıtay Kanununda değişiklik öngören tasarının görüşmelerine devam edilecek.

- Plan ve Bütçe Komisyonunda, Milli Arşiv Kanun Tasarısı ele alınacak.

- Dilekçe Komisyonu, İLKSAN ile ilgili yapılan başvuruları değerlendirecek.

19- Siyasi partilerden...

- DYP Genel Başkanı Mehmet Ağar, Elazığ'daki temaslarını sürdürüyor.

- BBP Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu, Ankara'da basın toplantısı yapacak.

- AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Edibe Sözen Diyarbakır'da "Kadın ve Medya" konulu panele katılacak.

20- Karayollarına ait İstanbul Levent'te bulunan 96 bin 505 metre karelik arsanın satışına ilişkin nihai pazarlık görüşmeleri Ankara'da yapılacak.

21- Merkez Bankası Başkanı Durmuş Yılmaz, Active Group tarafından İstanbul'da düzenlenen "Risk Yönetimi" zirvesine katılacak.

22- Türkiye Masası şefi Lorenzo Giorgianni başkanlığındaki Uluslararası Para Fonu (IMF) heyetinin Ankara'daki temasları izleniyor.

23- TBMM araştırma komisyonu üyeleri Antalya, Diyarbakır ve İzmir'de...

- TBMM Çocuklarda ve Gençlerde Artan şiddet eğilimi ile okullarda meydana gelen olayların araştırılarak alınması gereken önlemlerin belirlenmesi amacıyla kurulan meclis araştırma komisyonunun üyeleri, Antalya ve Diyarbakır'da yetkilileri ziyaret ederek, sivil toplum kuruluşları yöneticileri ile toplantı yapacaklar. Komisyon üyeleri, İzmir'de de Valiliği ziyaret edecek.

24- Atatürk Kültür, Dil ve Tarih Yüksek Kurumu Atatürk Kültür Merkezi Başkanlığınca düzenlenen, "Barışa Susayan Irak'ta Türk Kültür Varlığı" paneli Ankara'da yapılacak.

25- İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, 13 yeni kadın sağlığı merkezinin toplu açılışını yapacak.

26- Hollanda'da eyalet meclisi üyelikleri için seçimler yapılıyor.

- Türk kökenli 40'ın üzerinde adayın da yarıştığı seçimlerle 12 eyalette belirlenecek 564 üye, daha sonra kendi aralarından Senatonun 75 üyesini seçecek.

27- Orman Genel Müdürü Osman Kahveci, 2007 yılı orman yangınlarıyla mücadele çerçevesinde, yangına hassas yörelerde orman köylülerini yerinde eğitim projesini Antalya'da başlatacak.

28- Zonguldak'ın Ereğli ilçesine bağlı Kandilli beldesinde, Türkiye Taşkömürü Kurumu Armutçuk Müessese Müdürlüğünde, 7 Mart 1983'de meydana gelen grizu patlamasında yaşamını yitiren 103 madenci anısına tören düzenlenecek.

29- Genel Kurul... Toplantı...

- TARİŞ Zeytin ve Zeytinyağı Birliği genel kurulu toplanacak.

- Ege Genç İşadamları Derneği tarafından inşaat sektörünün sorunlarına ilişkin basın toplantısı düzenlenecek.

- Mardin'in Nusaybin ilçesine bağlı Açıkyol köyünde 20 yıl önce terör örgütü PKK tarafından öldürülen 8 kişi törenle anılacak.

- Artvin'in düşman işgalinden kurtuluşunun 86. yıl dönümü Artvin Spor Salonu'nda düzenlenecek törenle kutlanacak.

- İçişleri Bakanlığı ve Türkiye Özürlüler Eğitim ve Dayanışma Vakfı'nca hazırlanan "Sosyal Duyarlılık Projesi" ile ilgili Diyarbakır'da toplantı düzenlenecek.

- Devlet sanatçısı Suna Kan ile İzmir Devlet Senfoni Orkestrası üyeleri, 8 Mart Dünya Kadınlar Gününde yapılacak konsere ilişkin basın toplantısı düzenleyecek.

- Kocaeli Üniversitesi ile TÜBİTAK Marmara Araştırma Merkezince (MAM) ortaklaşa düzenlenen "Bilgi Günü" etkinliğinde TÜBİTAK MAM'ın tanıtımı yapılacak.

- Emniyet Genel Müdürlüğüne atanan İzmir Valisi Oğuz Kağan Köksal, Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu'nu ziyaret edecek.

- KESK üyesi bir grup kadın Şanlıurfa Postanesinden bazı bakanlara taleplerini içeren mektuplar gönderecek. Grup üyeleri daha sonra Ceylanpınar ilçesine giderek, ilçede geçtiğimiz ay yaşanan kamyon kazasında hayatını kaybeden kadınlar anısına "Çırpı Deresi"ne karanfil bırakacak.

- Doğu Karadeniz İhracatçıları Birliğince organize edilen "KOBİ'ler için CE işareti" konulu seminer, Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası Toplantı Salonu'nda gerçekleştirilecek.

30- Türkiye nüfusu eylülde 74 milyon...

- Yıl ortasında 73 milyon 875 bin kişiye ulaşacak Türkiye nüfusunun, eylülde 74 milyon kişiyi aşacağı tahmin ediliyor.

- İstanbul'un nüfusu ekim ayında 12 milyonun üzerine çıkacak, Ankara'nın 4,5 milyonu geçmesi için ise gelecek yılın mart ayını beklemesi gerekecek.

31- "Küresel ısınma, "Suuçtu"yu da kuruttu...

- Bursa'nın Mustafakemalpaşa ilçesine bağlı Muradiye sarnıç köyü yakınlarında bulunan Suuçtu Şelalesi'nin su miktarında önemli ölçüde azalma yaşandığı bildirildi.

- Mustafakemalpaşa Kaymakamı Saçan:

- "Geçen yıllarda gürül gürül akan, dibinde köpükler oluşan şelalenin suyunda çok ciddi azalma var."

32- Çatılarda oluşan buz sarkıtları bitirme tezine konu oldu.

- A.Ü Mühendislik Fakültesi 4. sınıf öğrencileri, ölümlere bile neden olan çatılardaki buz ve sarkıtların oluşmaması için sistem geliştirdi.

- Tez yöneticisi Doç. Dr. Kenan Yakut:

- "Çatılarda buz oluşumunu önlemede en etkili yöntemin rezistanslı kablolarla hazırlanan sistem olduğu belirlendi."

33- Yerli hayvanların gen bankası oluşturuluyor.

- TÜBİTAK öncülüğünde yürütülen, Tarım ve Köyişleri Bakanlığı ile Uludağ, ODTÜ, Ankara, İstanbul ve Selçuk üniversitelerince desteklenen gen kaynaklarının korunması yolundaki proje kapsamında sığırdan, atlara, balıklardan keçilere kadar yerli hayvanların gen bankası oluşturulacak.

34- Fındığın anatomisi çıkarılıyor...

- KTÜ Tıp Fakültesi Biyokimya Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Örem, fındığın sağlığa etkileri bilimsel olarak ortaya koymak için çalışma yürütüyor.

- Prof. Dr. Örem:

- "Şimdiye kadar yaptığımız çalışmalarda, fındığın kan yağlarına etkisi konusunda çok önemli bulgular elde ettik."

35- Doğu Karadeniz'deki limanların canlandırılması...

- Limanların canlandırılması amacıyla Uzakdoğu ülkelerinden getirilen ürünler ile otomobil ve yedek parçaların ülkeye girişinin, Doğu Karadeniz'deki limanlardan yapılması isteniyor

- Giresun TSO Yönetim Kurulu Başkanı Yamak:

- "Limanların canlandırılması amacıyla aldığımız bu kararı Başbakan Erdoğan'a ileterek, yardım talebinde bulunacağız."

36- Futbolda Avrupa Şampiyonlar Ligi, 2. tur rövanş mücadelesi, bu gece yapılacak 4 maçla tamamlanıyor.

37- Erkekler Birinci Voleybol Ligi Klasman Grubu'nda 4 kentte 4 maç yapılacak.

38- Futbolda Lig (B) 2. klasman grubunda maçlar bugün oynanıyor.

39- Hentbol Bayanlar Süper Ligi'nde 3 erteleme maçı yapılıyor.

40- Hentbolda erkekler ve bayanlar Türkiye Kupası kuraları, Ankara'da çekilecek.

41- İkinci ve Üçüncü Futbol Ligi Kulüpler Birliği, Kasımpaşa Kulübü binasında basın toplantısı düzenleyecek.

42- Türkiye Milli Olimpiyat Komitesi Fair Play Konseyi Başkanı Erdoğan Arıpınar, Bahçeşehir Üniversitesi'nin Beşiktaş'taki binasında düzenlenecek "Fair Play ve İnsan" konulu konferansta konuşacak.

43- Yarım asırdır kırılamayan rekor...

- 1948 ve 1956 Olimpiyat Oyunları'na katılan milli binici Özçelik'in yüksek atlamadaki 2.10'luk Türkiye rekoru 53 yıldır kırılamıyor.

- 1956 yılından bu yana binicilikte olimpiyatlara katılan tek bir Türk sporcu dahi yok.

- 83 yaşındaki Kemal Özçelik:

- "İnsana değil ata yatırım yapıldığı sürece bu rekor zor kırılır."

- "Yabancı uyruklu bir antrenör getirilmediği sürece uluslararası alanda başarı elde edilemez."

44- MotoGP heyecanı start alıyor...

- 2007 sezonu hafta sonunda Katar'da yapılacak yarışla başlayacak.

- 18 yarışın yapılacağı MotoGP, 4 Kasım'da İspanya'da sona erecek.

- MotoGP'nin 3. ayağı 22 Nisan'da Türkiye'de yapılacak.

45- MotoGP heyecanı...

- İtalyan Giacomo Agostini, 8 şampiyonlukla MotoGP'yi en çok kazanan sürücü.

- Valentino Rossi ile Avustralyalı Michael Doohan 5'er şampiyonlukla 2. sırayı paylaşıyorlar.

46- Efes Pilsen ile Panathinaikos, Avrupa kupalarında 13. kez karşı karşıya gelecek.

- Geride kalan maçlardan 8'ini Yunan temsilcisi, 4'ünü Efes Pilsen kazandı.

- Lacivert-beyazlılar, Avrupa kupalarında yaptığı toplam 370 maçın 232'sini kazanırken, 138 maçta ise salondan yenilgiyle ayrıldı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber