Üniversiteli, Köşk için ayakta

Kaynak : Tercüman
Haber Giriş : 08 Mart 2007 12:30, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Mayıs ayında yapılacak Cumhurbaşkanlığı seçimi, siyasi tansiyonu artırdı

?Cumhuriyet Bize Emanet? sloganıyla yola çıkan İTÜ'lü gençler, İstanbul'da iki dev miting düzenleyecek. Taksim ve Kadıköy meydanlarında yapılacak mitinglere yüz binlerin katılması planlanıyor.

Eylem planıyla ilgi açıklamayı İstanbul Teknik Üniversitesi Öğrenci Konseyi Başkanı Ahmet Çakan yaptı. Öğrencilerin ?Çankaya İşbirlikçilere ve İrticaya Teslim Edilemez? düşüncesiyle yola çıktığını belirten Çakan, kampanyanın 26 Şubat'ta başladığını, 27 Nisan'da biteceğini söyledi. Çakan, mart ayı boyunca İstanbul geneline etkinliğin ana sloganını taşıyan 250 bin afişin asılacağını belirtti. 10 Mart'ta düzenlenecek Taksim Mitingi'nin ardından 27 Mart'ta Kadıköy'de yapılacak dev miting için hazırlıklar yapılacağını ifade eden Ahmet Çakan şunları söyledi:

?Türkiye tarihi bir seçimin eşiğindedir. Atatürk'ün koltuğuna oturacak kişi bu bilince sahip olmalıdır. Cumhurbaşkanlığı bağımsızlığın kalesidir. Başkomutanlık'tır. Türkiye'nin Ankara'dan yönetilmesi için sonuna kadar mücadele edeceğiz. Bu yolda mücadele ateşini yakmak üzere 10 Mart'ta tüm yurttaşlarımız Taksim'de buluşmaya çağırıyoruz. Ardından gerçekleşecek dev mitinge yaklaşık 10 bin gencin katılımını bekliyoruz. Mitinginden sonra düzenlenecek konserin ardından 50 otobüs ile Ankara'ya hareket edeceğiz.?

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber