Bir skandal daha: Bir yanda hapse giren bebek bir yanda cenazesine rehin konulan bebek

Kaynak : Takvim
Haber Giriş : 08 Mart 2007 08:42, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Sağlık skandalları bitmiyor. Mersinli işçi, hastane borcu yüzünden çocuğu ve eşiyle 1 gece hapiste kaldı. İstanbul'da da bir bebeğin cenazesi rehin alındı.

Sağlık Bakanı Recep Akdağ'ın genelgesine rağmen, 'rehin'ler bitmiyor. İstanbul Beykoz'a bağlı Zerzavat Köyü'nde yaşayan işsiz servis şoförü Adem ile Nihal Çelebi çiftinin, 3 Mart'ta Zeynep Kamil Hastanesi'nde bir kız bebekleri dünyaya geldi. Hiçbir sosyal güvencesi olmayan çiftin erken doğan bebeği, kuvöze konuldu. Ancak yavru 2 gün sonra öldü. Hastane yetkilileri, aileye 2 bin 281 YTL fatura çıkarttı. Annenin hastane giderleri olarak da 815 YTL para istendi. İşsiz baba, faturayı ödeyecek parası olmadığını söyledi.

'Duygusal konuşuyorlar'

İddiaya göre, hastane bebeğin cenazesini aileye vermedi ancak anneyi taburcu etti. Baba, yakınlarından topladığı bin 466 YTL'yi ödeyerek cenazeyi aldı. Aile, yavrularını gözyaşları arasında toprağa verdi. Bu arada, iddiaya göre hastaneden arayan bir kadın, Nihal Çelebi'nin masraflarının ödenmemesi halinde polise gideceğini söyledi. Hastane yetkilileri ise, "Rehin almadık. Aile, prosedürü bilmediği için bize başvurmamış. Duygusal konuşuyorlar" dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber