TÖMER'den sanal ortamda ücretsiz dil öğetimi

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 08 Mart 2007 15:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Ankara Üniversitesi Türkçe ve Yabancı Dil Araştırma ve Uygulama Merkezi (TÖMER) internet üzerinden sanal ortamda İngilizce dersi vermeye başlıyor.

TÖMER'in ortağı olduğu Sertifikalı Öğretmenlerden Canlı Çevrimiçi Dil Öğrenimi Avrupa Birliği Projesi Kapsamında (Language Learning By Certified Live Online Teachers) öğrencilere sanal ortamda İngilizce destek dersleri veriliyor.

Çalışma hakkında bilgi veren TÖMER Samsun Şubesi Müdürü Nilgün Erzincan, projede dil öğretmenlerinin sanal sınıf ortamında dil öğretimi yapabilmeleri için gereksinim duyacakları mesleki becerilerin geliştirilmesinin amaçlandığını söyledi.

Projeyle beceriler konusunda profesyonel standartlar geliştirilecek, pedagojik ve teknolojik alanlarda eğitim materyali hazırlanacağını dile getiren Erzincan, "Viyana Üniversitesi'nin koordinatörlüğünde yürütülecek çalışmaya Avusturya ve Türkiye'nin yanı sıra İngiltere, Belçika, Almanya, İtalya ve Danimarka'dan eğitim kurumları ortak olarak katılıyor. Proje, Leonardo da Vinci (B tipi projeler - dil yeterlilikleri) programı kapsamında gerçekleştiriliyor. Proje kapsamında TÖMER'de İngilizce öğrenen öğrenciler sanal sınıflara internet ortamında kayıt yaptırıyorlar. Bu destek dersleri tamamen ücretsiz. 4-6 kişiden oluşan bu sınıflara kayıt olabilmek için TÖMER öğrencisi olmak, öğrencilerin kendi mekanlarında internet bağlantısı (ADSL), kamera, kulaklık ve mikrofona sahip olması gerekiyor. Şu anda TÖMER'de bu konuda yetiştirilen uzman okutmanlar tarafından sadece İngilizce dilinde yapılan sanal sınıf uygulaması yakında diğer dillerde de başlatılacak" dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber