Klima sezonuna serin hava rötarı

Havaların ısınmasıyla konut ve iş yerlerinin vazgeçilmezi olan klimalarda sezon, bu yıl geç gelen yaz mevsimi nedeniyle açılamadı.

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 31 Mayıs 2017 19:42, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Klima sezonuna serin hava rötarı

Hüseyin Demir

İklimlendirme Soğutma Klima İmalatçıları Derneği (İSKİD) Yönetim Kurulu Başkanı Taner Yönet, AA muhabirine yaptığı açıklamada, eskiden klima kullanıcılarının nisan ve mayısta yaz hazırlığı yaptığını belirterek, ev kullanıcılarına yönelik split klima satışlarının mayıstan başlayarak ekim ayına kadar çok farklı ivmeler göstermediğini kaydetti.

Küresel iklim değişikliklerinin etkisiyle son yıllarda mevsim geçişlerinin alışılmışın dışında çok ani olduğunu vurgulayan Yönet, genelde klima satışlarında mayıs ve haziranda serin havalar nedeniyle gerçekleşmeyen, ertelenen satışların temmuz ve ağustos aylarında yoğunlukla gerçekleştiğini gördüklerini ifade etti.

"Yoğunluğa yakalanmamak için erken davranın"

Kullanıcılara "Klima satın alırken yaz aylarının yoğunluğuna yakalanmamak için erken harekete geçmekte fayda var" önerisinde bulunan Yönet, İSKİD olarak klima satışları konusunda sektör envanterine büyük önem verdiklerini söyledi.

"Klima satışları sıcaklıkları nedeniyle stabil seyretti"

n11.com Satış Genel Müdür Yardımcısı Örpen Koçak da her yıl insanların mont ve ceketini çıkarıp yazlık kıyafete dönüş yaptığında klima sezonunun başlamış olduğunu, bu yıl ise hava sıcaklıklarının mevsim normallerinin altında seyrederek beklenen sıcaklığın oluşmamasının klima sezonunun açılmasını geciktirdiğini söyledi.

Koçak, klima satışlarının hava sıcaklıkları nedeniyle bu aylarda stabil seyrettiğini ancak haziran ayı ortalarına doğru ciddi bir artış görüleceğini düşündüklerini ifade ederek, "Klima satışlarında her yıl yaz başlangıcından itibaren 3 aylık dönemde yükselen bir satış grafiği gözlemliyoruz. Her yıl bir önceki yıla göre ortalama yüzde 25 ve 30 arası bir büyüme izlediğimiz bir kategori... Aynı şekilde bu yıl da yaklaşık bu oranda bir artış göreceğiz." dedi.

"Talep haziran ve ramazan ayı ile daha da artacaktır"

Hepsiburada Ticari Grup Başkanı Emre Ekmekçi ise elektronik ürün kategorisinde binlerce çeşit ürünü müşterilerine sunduklarını, ısıtma ve soğutmanın bu kategorideki önemli ürünler arasında yer aldığını söyledi.

Ekmekçi, klimaların, ısıtma özelliği sayesinde artık 4 mevsim rağbet gören bir ürün statüsünde olduğunu, havaların ısınmaya başladığı şu dönemde başta Ege, Akdeniz ve Güneydoğu kentleri olmak üzere tüm Türkiye'den rağbet gördüğünü ifade ederek, "Şu an artarak devam eden bir satış çizgisi var. Bu talebin haziran ve ramazan ayı ile birlikte daha da artacağını öngörüyoruz." dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber