Sözcü çalışanlarının tutukluluğuna itiraz

Sözcü çalışanlarının tutukluluğuna itiraz edildi. Avukatlar hakimliğe verdiği dilekçede delillerin zorlama olduğu ve asıl hedefte olanın Sözcü Gazetesi ve Gazete sahibi Burak Akbay'ın olduğunu iddia etti.

Kaynak : Hürriyet
Haber Giriş : 02 Haziran 2017 17:27, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Sözcü çalışanlarının tutukluluğuna itiraz

Sözcü Gazetesi İnternet Sitesi Sorumlu Müdürü Mediha Olgun ile muhabir Gökmen Ulu'nun tutuklanmasına avukatları itiraz etti.

Avukatlar tarafından bir üst mahkeme olan İstanbul 9. Sulh Ceza Hakimliği'ne verilen dilekçede, soruşturma dosyasında kasten ve bilinçli olarak hukuksuz uygulamalar yapıldığına dikkat çekildi.

BELLİ Kİ HEDEFTE SÖZCÜ GAZETESİ VE BURAK AKBAY VAR

"Bu masum ve gazetecilik yapmaktan başka bir işleri olmayan çocukların Cumhurbaşkanı'na suikastla, Cumhuriyet hükümetine silahlı isyanla ne gibi ilgisi olabilir?" denilen dilekçede, "Belli ki hedefte Sözcü Gazetesi ve Burak Akbay bulunmaktadır" denildi. Mediha Olgun'un cezai sorumluluğu olmadığı belirtilen dilekçede, haberin sahibinin belli olduğu Olgun'un sadece eser sahibi belli olmayan haberler için yasal sorumluluğu olduğuna vurgu yapıldı.

GAZETECİLER MENFEZ PAŞASI İLE BİR TUTULMAKTADIR

Gazeteciler hakkında "Cumhurbaşkanı'na suikast yapmaya teşebbüs" suçundan tutuklama kararı verilmesinin varsayımlara dayandığı belirtilen dilekçede, "Somut hiçbir delil yoktur. Müvekkillerimiz ile alçak suikast timi lideri menfez paşa bir tutulmaktadır" denildi.

"DELİLLER ZORLAMA"

Dilekçenin sonuç kısmında ise tutukluluğa ilişkin şartlarının oluşmadığı ve delil olarak ileri sürülen tüm verilen afaki ve zorlama olduğu belirtilerek, "Tutuklamanın kaldırılması ve tutuklamanın alternatif tedbirler uygulanmak suretiyle salıverilmesine karar verilmesini saygılarımızla arz ederiz" denildi.

Damla GÜLER

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber