AK Parti teşkilatlarına '3 dönem' ayarı

AK Parti'de ilçe başkanları için kriterler belli oldu. 3 dönem görev yapanlar tekrar aday yapılmayacak. Bu kurala takılmayan diğer başkanlar için de halkla ve vekillerle ilişkilerine, yapılacak "çat kapı anketine" göre karar verilecek

Kaynak : Star Gazetesi
Haber Giriş : 05 Haziran 2017 09:29, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
AK Parti teşkilatlarına '3 dönem' ayarı

  • ŞERİFE GÜZEL

Ramazan sonrası başlayacak ilçe kongrelerine yönelik hazırlıklara devam eden AK Parti Genel Merkezi, görev başındaki ilçe başkanlarından tekrar aday gösterilecek isimlerle ilgili "3 dönem" kuralını işletecek. AK Parti'de, teşkilatlardaki yenilenmenin sağlanacağı ilk adım olan ilçe kongrelerine ilişkin hazırlıklar çerçevesinde ilçe başkanlarıyla ilgili belirlenen kriterlerin başında "3 dönem kuralı" geliyor. 3 dönemi dolduran ilçe başkanları, yeni dönem aday yapılacak isimler arasında yer almayacak. 3 dönem kuralına takılmayan başkanlardan da yola devam edilip edilmeyeceğine, vatandaşlarla, STK'larla, bölge milletvekilleriyle ilişkilerine göre karar verilecek. Genel Merkez'de, yeniden aday gösterilip gösterilmeyeceği, o başkanın istenen kriterlere ne kadar uyduğuna bakılarak karar verilecek.

Bu çerçevede başkanla ilgili olarak öncelikle il başkanıyla ve teşkilatla uyumlu olup olmadığına bakılacak. Bölgedeki Sivil Toplum Kuruluşları(STK) ile uyumlu çalışıp çalışmadığına bakılacak olan ilçe başkanları için bölge milletvekilleriyle uyum konusu da önemli bir kriter olacak.

"ÇAT KAPI" ANKETİ

Ancak mevcut ilçe başkanıyla devam edilip edilmeyeceğine yönelik esas belirleyici unsurlardan birisini, Genel Merkez'in görevlendireceği isimlerin o bölgede yapacağı "çat kapı" ziyaretler oluşturacak. Genel Merkez'in görevlendireceği isimler, ilçe başkanının geçmiş performansını "çat kapı" yapacakları ev ziyaretleri ile ölçecekler. Bu isimler, gittikleri evlerde, ilçe başkanıyla birlikte teşkilatın, geçmiş seçim dönemleri, referandum süreçlerinde ve başka zamanlarda bölgeye ziyarette bulunup bulunmadığını, o mahalledeki vatandaşların sorunlarıyla ilgilenip ilgilenmediğini soracak. Böylelikle mevcut ilçe başkanlarının, vatandaşlar nezdindeki çalışma performansları, partinin görevlendireceği isimlerin o bölgede yapacağı "çat kapı" ziyaretlerle test edilmiş olacak.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber