Hak-İş: Erdoğan bize güvence oldu

Hak-İş Genel Başkanı Arslan, kıdem tazminatına ilişkin, Cumhurbaşkanımızın 'tüm tarafların mutabakatının dikkate alınacağı' açıklaması bize güvencedir, dedi

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 07 Haziran 2017 08:53, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Hak-İş: Erdoğan bize güvence oldu

MİRAY ÇİMEN

Hak-İş Genel Başkanı Mahmut Arslan, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, kıdem tazminatında yapılacak bir değişiklikte tüm tarafların mutabakatının dikkate alınacağı yönündeki açıklamalarının kendileri için güvence olduğunu belirtti. Arslan, "Sosyal tarafların üzerinde uzlaşmadığı bir kıdem tazminatı düzenlemesi hakikaten Türkiye'de ciddi sıkıntılara yol açabilir. Gerginlik olsun istemiyoruz. Müzakere etmek istiyoruz" diye konuştu. Arslan, verilen iftar yemeğinde gazetecilerle bir araya gelerek soruları yanıtladı.

MAĞDURİYETler GİDERİLMELİ

Hak-İş olarak mağduriyetlerin giderileceği bir model istediklerini vurgulayan Arslan, "Hükümetin de bunu isteyip istemediğini açıkça bilmek istiyoruz. Herkes açık ve şeffaf olmalı" dedi. Hükümetin yaptığı çalışmanın kendilerine iletilmediğini belirten Arslan, "Bu taslağın oluşmasından önce sosyal taraflarla müzakere edilmesi gerekiyor. Gerekçelerini, neden bu değişiklik isteniyor, yapılmazsa ne olur, sosyal taraflardan nasıl bir destek istendiği önce bizimle konuşulmalıydı ama iş başka yerde kotarılmak isteniyor" diye konuştu.

İşbirliğine hazırız

Arslan, "Yeni bir gerginlik olsun istemiyoruz. Müzakere etmek istiyoruz. Tarafların açık ve net olmasını istiyoruz. İşverenlerin açık olmasını istiyoruz. Hükümet kıdem tazminatı fonuyla ilgili çalışmasını yaparken neden bunu getirmek istiyor, açıkça bilmek istiyoruz" ifadelerini kullandı. Mahmut Arslan, kıdem tazminatı konusunda diğer konfederasyonlarla işbirliği içinde bulunmaya hazır olduklarını, hak kaybına neden olmayacak bir düzenlemeyi konuşup tartışabileceklerini ifade etti.

Taşeron toplu sözleşmesinde iki husus var

Kamu toplu iş sözleşmeleri ve taşeron toplu iş sözleşmeleriyle ilgili iki tane önemli husus olduğunu kaydeden Arslan, "Taşeron işçilerin toplu iş sözleşmelerini kamu işverenleri sendikasından kaynaklı olarak ne yazık ki bir çerçeve sözleşmeye dönüştüremedik. Taşeron işçileri saymazsak kamuda yaklaşık 80 bin üyemiz var toplu sözleşme kapsamında. Bunların 40 bini bu yıl, 2017 Ocak ve Mart aylarını kapsayacak şekilde toplu sözleşmelerin sonuçlanması gerekiyor" diye konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber