ASKİ'den tuhaf savunma: Çukuru açan kapatır

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 12 Mart 2007 16:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Adana Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (ASKİ) Genel Müdürü Bayram Merdan, 6 yaşındaki Tayfun'un ölümüne sebep olan çukuru ASKİ ekiplerinin değil, kanalizasyon bağlantısında sorun olduğunu iddia eden Mustafa Nazlı'nın açtığını, kurum olarak bu olayda bir suçlarının olmadığını söyledi.

ASKİ Genel Müdürü Merdan, hiçbir kurumdan izin almadan çukur açan vatandaş hakkında gerek görülmesi halinde suç duyurusunda bulunacaklarını ifade ederek, "Çukuru açan kapatır." dedi.

Merdan, Genel Müdür Yardımcısı Kadir Küreksiz ve Doğankent Belde Belediye Başkanı Muharrem Baran ile birlikte ASKİ Genel Müdürlüğü'nde basın toplantısı düzenledi. Merdan, şehrin muhtelif yerlerinden günde su ve kanal tamiri için 100 dolayında çukur açıldığını, çukurların da aynı gün tamiratın ardından kapatıldığını bildirdi.

Doğankent Cumhuriyet Mahallesi 13. Sokak'taki arızanın giderilmesi için kendilerine başvuru olmadığını kaydeden Merdan, "Çukur, vatandaş tarafından açılmıştır. Vatandaş çukurun açılması için hiçbir kurumdan izin almamıştır. Çukurun açılması yanlıştır. Yapılacak soruşturma sonunda burayı kepçeyle açtıran vatandaş hakkında da yasal işlem yapılması için suç duyurusunda bulunuruz. Çukuru vatandaş açarsa vatandaş, biz açarsak biz kapatırız." diye konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber