Erdoğan soruşturulan Başkan için savcı ile görüştü mü

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 14 Mart 2007 12:03, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

CHP İstanbul Milletvekili Kemal Kılıçdaroğlu, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a, ?8 Martta Ürgüp Mustafapaşa'da Nevşehir Cumhuriyet Başsavcısı ile 15 dakika özel görüşme yaptınız mı?? diye sordu.

Kılıçdaroğlu, TBMM Başkanlığına sunduğu soru önergesinde, İçişleri Bakanlığının, 21-28 Eylül 2005'te yapılan festivalle ilgili olarak, kamuyu zarara uğrattığı ve Kamu İhale Kanununa aykırı davrandığı gerekçesiyle Nevşehir Belediye Başkanı Hasan Ünver hakkında soruşturma açılmasına izin vermediğini ifade etti.

Yapılan itiraz üzerine, Danıştay'ın Ünver hakkında soruşturma açılmasına karar verdiğini ve dosyayı, gereğinin yapılması için Nevşehir Başsavcılığına gönderdiğini kaydeden Kılaçdaroğlu, şu soruların yanıtlanmasını istedi:

?8 Martta başbakan olarak gittiğiniz Ürgüp Mustafapaşa'da, Nevşehir Cumhuriyet Başsavcısı ile 15 dakika özel görüşme yaptınız mı? Başsavcı sizinle hangi konuyu özel olarak görüşmek istedi? Bu görüşmenin konusu, Nevşehir Belediye Başkanı hakkında açılması gerekli olan soruşturma mıydı? Danıştayın soruşturma izni vermesinden sonra, Nevşehir Belediye Başkanı, adliye lojmanı yapılması için arsa tahsisi yaptı mı? Savcılığın olayı bilirkişiye incelettirdiği, bilirkişinin de belediye başkanının suçlu olduğu yönünde kanaat belirttiği doğru mudur??

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber