Şırnak'ın Cizre ilçesine yüksekoku

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 14 Mart 2007 21:00, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:59

Şırnak'ın Cizre ilçesinde kurulacak Dicle Üniversitesine bağlı Meslek Yüksek Okulu için, protokol imzalandı.

Şırnak Valisi Selahattin Aparı ile Dicle Üniversitesi yetkilileri, Cizre Öğretmenevinde bir araya geldiler.

Vali Aparı, imzaladıkları protokolün ardından yaptığı konuşmada, protokol ile 2007-2008 öğretim yılında Cizre'de çocuk gelişimi, bilgisayar ve muhasebe olmak üzere üç dalda öğretim verecek yüksekokulun faaliyetine başlayacağını söyledi.

Yüksekokul için eski devlet hastanesi binasının düzenleneceğini bildiren Aparı, şöyle dedi:

?Eski hastane binasını düzenleyerek okul için tahsis edeceğiz. Gelecek eğitim döneminde yüksekokul faaliyete başlayacak. Bu arada İdil ve Silopi ilçelerine yüksekokul kurma çalışmaları devam ediyor. Şırnak'ta kurulması düşünülen fakülteyle ilgili çalışmalarımız da sürüyor. Şırnak İl Genel Meclisinin geçen ay vermiş olduğu kararla üniversitemize 70 bin metrekare arazi ve üzerindeki binalar tahsis edilmiş bulunuyor. Fakülte için çalışmalarımızı sürdüreceğiz. Katkılarından dolayı milletvekillerimize, rektörümüze ve hocalarımıza teşekkür ediyorum.?

AK Parti Şırnak milletvekili Veli Seyda ise yörenin tarih boyunca ilim yuvası olduğunu belirterek, imza töreninde bulunmanın gururunu yaşadığını söyledi.

Törene, Cizre Kaymakamı Gökhan Azcan, Dicle Üniversitesi Ziraat Fakültesi Tarla Bitkileri Bölümünden Doç. Dr. Tahsin Söğüt, Milli Eğitim Müdürü Ömer Birlik, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Hüsnü Onuk da katıldı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber