TBMM'den çöp çıkarsa başarısızlık sayılacak

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, bakanlık binasında başlattığı 'Sıfır Atık' projesinin TBMM'de de hayata geçirilmesi için çalışma başlattı. Düzenleme kapsamında Meclis'ten çöp çıkarsa 'başarısızlık' sayılacak.

Kaynak : Habertürk
Haber Giriş : 30 Haziran 2017 00:13, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
TBMM'den çöp çıkarsa başarısızlık sayılacak

Sıfır atık projesi, tüm atıkların dönüştürülmesi ve geri kazanılmasına dayanıyor.

TBMM'nin "çevreci" niteliği kazanması için başlatılan çalışma kapsamında kağıt atıkları ve artan yemekleri bir süredir değerlendiren Meclis'in bu proje ile yeni hedefi, tek bir çöpünü ziyan etmemek.

Proje kapsamında, TBMM'deki cam, plastik, pil ve ambalaj gibi her türlü atık, ayrı olarak toplanarak, dönüşüm tesislerine gönderilecek. Habertürk'ün haberine göre; Bu amaçla Meclis'te ayrılacak özel bir alana kumbaralar konulacak. Kızartma yağı gibi atık yağlar, biyodizel üretim tesislerine verilecek. Meclis'in yaş meyve ve sebze gibi organik atıkları da kompost gübreye dönüştürülecek. Bu gübre, Meclis bahçesinde kullanılacak. Meclis'ten çöp çıkması, başarısızlık olarak görülecek.

AVM ve büyük oteller de listede

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, başlattığı Sıfır Atık projesini, diğer bakanlık, belediye ve kamu kurumlarına da yaygınlaştırmak istiyor. Bakanlık, özel sektörde de AVM'ler, siteler, büyük oteller ve hastaneleri de projeye dahil etmek istiyor.

Yangından koruma kararı

Öte yandan "binaların Yangından Korunması Hakkında Yönetmelikte Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik" Resmi Gazete'de yayımlandı.

Buna göre, 27 Kasım 2007 tarihli Bakanlar Kurulu kararı ile yürürlüğe konulan Binaların Yangından Korunması Hakkında Yönetmeliğin 138'inci maddesine, "19 Aralık 2007 tarihinden önce yapı ruhsatı başvuru dilekçesi eki yapı projeleri ilgili idaresince onaylanmış olan yapı, bina, tesis ve işletmeler de bu yönetmeliğin uygulanması açısından mevcut yapı olarak kabul edilir." fıkrası eklendi.

İçişleri Bakanlığı ile Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafında an hazırlanan söz konusu yönetmelik hükümleri Bakanlar Kurulu tarafından yürütülecek.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber