İşadamını öldüren polis müdürünün kararı Nisan'a kaldı

Kaynak : Hürriyet
Haber Giriş : 15 Mart 2007 16:54, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

ANTALYA'da geçen yıl Uşak Emniyet Müdür Yardımcısı Cengiz Oktay Ateş'in tabancasından çıkan kurşunla yaşamını yitiren işadamı Mehmet Aslandağ'la ilgili davanın 1'inci Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmasına devam edildi.

Dönemin Asayiş Şube Müdürü Cemil Tonbul'un tanık olarak dinlendiği duruşmada Tonbul, ?Ben olay yerine geldiğimde Arslandağ başından kan akarak yerde yatıyordu. Oradakiler yoldan geçen kamyon gibi bir aracın lastiğinden taş fırladı gibi şeyler söylüyordu. Olay yeri inceleme ekiplerimiz geldi ve olayla igili çalışmalarını yaptılar. Daha sonra Cengiz Bey'den silahını istediğimde, ?Ben silahımdan eminim' dedi ve silahını getirip teslim etti? dedi.

Mahkeme Cengiz Oktay Ateş'in avukatı Nizamettin Sağır'ın keşif isteğini reddetti. Mahkeme savcılığın mütalaa vermesi ve sanık avukatlarının savunma hazırlaması için bir aylık süre verdi.

Duruşma karar verilmesi için 16 Nisan'a ertelendi.

KEFALETLE SERBEST KALMIŞTI

22 Mayıs 2005 tarihinde oynanan Galatasaray- Fenerbahçe maçını 3 arkadaşıyla birlikte restoranda izlerken başına isabet eden tek kurşunla yaralanan Mehmet Aslandağ, arkadaşları tarafından hastaneye kaldırıldı ve, burada 5 gün tedavi gördükten sonra yaşamını yitirdi. İşadamının ölümüne neden olan kurşunun aynı gece restoranda maçı izleyen Uşak Emniyet Müdür Yardımcısı Cengiz Oktay Ateş'in silahından çıktığı belirlendi. Bunun üzerine gözaltına alınıp mahkemeye çıkarılan polis müdürü Ateş, 5 bin YTL kefaletle serbest bırakıldı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber