Başkan Türel: FETÖ ile mücadele milli mücadeledir

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Türel: - "FETÖ ile mücadele, siyasi bir dava değildir, geçici bir mücadele hiç değildir. Bu bir milli mücadeledir"

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 10 Temmuz 2017 19:04, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Başkan Türel: FETÖ ile mücadele milli mücadeledir

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, "FETÖ ile mücadele, siyasi bir dava değildir, geçici bir mücadele hiç değildir. Bu bir milli mücadeledir. Devletin bekası meselesidir." değerlendirmesinde bulundu.

Belediyeden yapılan yazılı açıklamaya göre, Antalya Büyükşehir Belediyesinin Temmuz Ayı Olağan Genel Meclis Toplantısı, belediye hizmet binasında gerçekleştirildi.

Toplantıda, Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, gündem dışı konuşma yaptı.

15 Temmuz'un Milli Birlik ve Demokrasi Günü olarak ilan edildiğini kaydeden Türel, "15 Temmuz'un önemini unutturmamamız lazım, unutturmayacağız. Millet olarak kendi silahlarımızla sırtımızdan vurularak aldığımız yaranın, kaybettiğimiz şehitlerimizin, 15 Temmuz kahramanlarının kalbimizdeki yeri çok farklı, çok derindir. Alçak terörist darbecilere, hain FETÖ çetesine karşı hakkı savunmak, milli iradeyi savunmak için hayatlarını siper eden 250 şehidimiz, 2 bin 193 gazimizi minnetle anmak için ne yapsak az gelir." ifadelerini kullandı.

FETÖ'nün terörist bir işgal gücü olarak kurulup büyütüldüğünü çok acı bir şekilde öğrendiklerini dile getiren Türel, şunları kaydetti:

"Sayın Cumhurbaşkanımızın dirayetleri sayesinde bu mücadelenin en güçlü şekilde devam etmesi bir teselli kaynağımız olmakla birlikte ülkemiz için bir güvencedir. Fakat hala bu mücadelenin önemini anlamayanlar, gerekli mücadeleyi yürütmeyenler, at izini it izine karıştırarak sulandıranlar, dikkatleri başka yöne çekerek bugünü unutturmaya çalışanlar olduğunu esefle görüyoruz. Bu mücadele siyasi bir dava, siyasi bir mücadele değildir, geçici bir mücadele hiç değildir. Bu bir milli mücadeledir. Devletin bekası meselesidir."

Darbe girişiminin aslında bir işgal girişimi olduğuna dikkati çeken Türel, Türk milletinin her zaman olduğu gibi hainlere gereken dersi verdiğini vurguladı.

Antalya'nın 15 Temmuz'da olduğu gibi her zaman Türklüğün, cumhuriyetin, demokrasinin, milli iradenin kalesi ve yılmaz savunucusu olduğunu belirten Türel, "Bu mücadele için hepimiz kendimizi seve seve feda ederiz." ifadesini kullandı.

Şırnak'a düzenledikleri geziye de değinen Türel, "Dünyada hiçbir ülke terörü sıfırlayamamıştır ama bunu minimize etmek, yalnızlaştırmak mümkündür. Bunu ancak halkın gönlünü kazanarak yapabilirsiniz. Güvenlik tedbirleri önemlidir mutlaka yapılmalıdır, hainlere en ufak şekilde aman verilmemelidir. Ama halkın gönlünü kazanabiliyorsanız işte o zaman bu konuda mesafe almışsınız demektir. Şimdi bakıyorsunuz bütün anketlerde çok iyi neticeler görmeye başladık. Geçmişte bölgedeki halkın terör örgütüne sempatisi yüzde 75 iken, şimdi yüzde 25'lere gerilemiş. Bu 14 -15 senedir alınan yolculuğun meyvesidir." değerlendirmesinde bulundu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber