Başbakan Erdoğan: İlköğretim kitapları bu sene de ücretsiz dağıtılacak

Haber Giriş : 24 Mayıs 2004 00:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, ilköğretim öğrencilerine ülke genelinde bugüne kadar 82 milyon ders kitabı dağıtıldığını ve uygulamaya bu yıl da devam edileceğini bildirdi. Erdoğan, Hasan-Şükran Saruhan İlköğretim Okulu'nun açılışında yaptığı konuşmada, Türk eğitim sistemi ile ilgili değerlendirmelerde bulundu.

Dünyanın en anlamlı kurumlarının okullar, dünyanın en güzel işinin de eğitimcilik olduğunu dile getiren Erdoğan, ''Dolayıyla dünyanın en hayırlı işi de eğitim alanında bir lamba yakmak, bir meşale tutuşturmaktır. Ülkemizin neresinde bir okul açılsa, büyük onur, büyük sevinç duyuyoruz'' dedi.

Erdoğan, hükümet olarak, eğitime büyük önem verdiklerini vurgulayarak, şöyle konuştu: ''Şu anda Türkiye Cumhuriyeti tarihinde milli eğitime ayrılan bütçe, savunma bütçesinin önüne geçmiştir. Bu bir ilktir. Artık dersliklerde 70-80-100 öğrencinin olduğu değil, hatta iki tedrisatın, üç tedrisatın yapıldığı okullar değil, tek tedrisatın olduğu ve sınıfların 30 kişiden oluştuğu okulları yapmak istiyoruz.'' Eğitim alanında devlet ve millet kaynaşmasını sağladıklarını ifade eden Erdoğan, Hasan ve Şükran Saruhan'a da ilköğretim okuluna yaptığı katkılardan dolayı teşekkür etti.

Erdoğan, Türkiye'nin dinamik ve genç nüfusa sahip olduğuna işaret ederek, okul yazar oranının yüzde 87 olmasının yeterli bulunmadığını belirtti.

Başbakan Erdoğan, 81 ilde 2 bin 802 ilköğretim okuluna bilgi teknolojisi getirildiğini hatırlatarak, ''Ülke genelinde ilköğretim öğrencilerine 82 milyon ders kitabını dağıttık. Bu yıl da bu uygulamaya devam edeceğiz'' dedi.

(aa)

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber