'Asker ve sivil tıp öğrencileri bir arada eğitim görecek'

Sağlık Bilimleri Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Erdöl, Gülhane Tıp Fakültesinin bu sene 150 sivil öğrencisi olacağını bunlara ilave olarak, 120 üniformalı askeri öğrenci alacaklarını söyledi.

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 12 Temmuz 2017 20:42, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
'Asker ve sivil tıp öğrencileri bir arada eğitim görecek'

Sağlık Bilimleri Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Cevdet Erdöl, FETÖ'nün 15 Temmuz darbe girişiminin ardından Gülhane Askeri Tıp Akademisinin kendilerine bağlandığını hatırlatarak, "Gülhane Tıp Fakültemizin bu sene 150 sivil öğrencisi olacak. Bunlara ilave olarak, 120 üniformalı askeri öğrencimiz olacak." dedi.

Erdöl, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 15 Temmuz sonrasında Gülhane Askeri Tıp Akademisinin Sağlık Bilimleri Üniversitesine devredilmesinin ardından Tıp Fakültesi, Sağlık Meslek Yüksek Okulu, Hemşirelik Yüksek Okulu ve Sağlık Bilimleri Enstitüsünün Sağlık Bilimlerine Üniversitesine geçtiğini anlattı.

Üniversitenin çalışmalarına ilişkin bilgi veren Erdöl, bu yıl ilk kez açılan Gülhane Diş Hekimliği Fakültesine öğrenci alınacağını kaydetti. Eczacılık Fakültesi açma hazırlıklarının da olduğunu belirten Erdöl, "Gülhane Hemşirelik Yüksek Okulunu, Gülhane Hemşirelik Fakültesi haline çeviriyoruz. Gülhane eğitim çıtasını yükseklere taşıyoruz." dedi.

"120 askeri üniformalı öğrenci alacağız"

Erdöl, bu sene de ÖSYM kılavuzuna girecek şekilde Milli Savunma Bakanlığı ve İçişleri Bakanlığı adına askeri öğrenci alacaklarını aktardı.

Öğrenci kontenjanlarına ilişkin bilgi veren Erdöl, şunları söyledi:

"Bizim Gülhane Tıp Fakültemizin bu sene 150 sivil öğrencisi olacak. Normal diğer üniversitelerdeki gibi bunlara ilave olarak, 120 üniformalı askeri öğrencimiz olacak. Bunlardan 100 öğrencimiz, Milli Savunma Bakanlığı adına okuyacak. İçişleri Bakanlığımız adına da 20 öğrencimiz okuyacak.

Kara, Hava, Deniz Kuvvetlerinden 100 kontenjan ayrıldı. Bunlardan 80'i erkek, 20'si kız öğrenci olacak. İçişleri, Jandarma, Sahil Güvenlik Komutanlığının ihtiyacı olarak 15 erkek, 5 kız öğrenci olmak üzere toplamda, 120 üniformalı öğrencimiz olacak. Aynı eskiden olduğu gibi, ÖSYM kılavuzunda tercih yaparak üniversitemizi tercih ederek gelecekler."

"5 yıldızlı otel konforunda yurt"

Gülhane Askeri Tıp Fakültesinde eğitim görecek asker ve sivil öğrenciler, kampüs içerisindeki iki kişilik odaların olduğu yurtta kalacak.

Sağlık Bilimleri Üniversitesi Rektörü Erdöl, öğrencilerin otel konforunda, tuvaleti, banyosu içinde olan çalışma masası, giysi dolabı ve buzdolabının yer aldığı rahat odalarda kalacaklarını söyledi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber