İnternet radyonuzu yanınızda taşıyın

Haber Giriş : 17 Mart 2007 17:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

İnternet üzerinden sunulan yeni bir dijital müzik servisi, radyo dinleme keyfini kişiselleştirip yanınızda taşımanızı sağlıyor.

Deneme yayınına başlayan bir internet sitesi, 10 binden fazla radyo istasyonundan yapılan dijital müzik yayınını dinlemeyi sağlıyor. Şarkıların tarzlarına göre düzenlendiği ve seçme şansı tanındığı uygulamanın radyo hizmeti sunan diğer internet sitelerine göre yeni tarafı; müziğin taşınabilir cihaza aktarılabilmesi.

Uygulama, internet radyosu, taşınabilir cihaz ve uydu bağlantısının biraraya gelmesi ile işliyor. Uygulamayı taşınabilir hale getirecek olan cihaz 2007 yazında ABD'de satışa sunulacak. Slacker- oynatıcı adı verilen cihazlar çalınan parçaları kaydedip daha sonra da çalınabilmesini sağlıyor. İskambil kağıdı büyüklüğünde olan ve 4 inç genişliğinde renkli ekranı bulunan Slacker kişisel radyo oynatıcı, haricieklenen parçaları saklama ve çalma işlevi de yapabiliyor. Wi-Fi özelliğine sahip olan cihazın fiyatı, modeline göre 150 dolar ila 299 dolar arasında değişen fiyatlarda olacak. Uydu bağlantısını kullanarak radyo yayınını otomobile taşıyacak olan araç kiti ise yıl sonunda piyasaya sürülecek.

Uygulamayı başlatan şirket, verdiği hizmeti, Slacker-oynatıcı dışındaki cihazlara yaymayı da planlıyor. Hizmetin yaygınlaşmasının düşünüldüğü cihazlar arasında cep telefonları da bulunuyor. Slacker-oynatıcının getirdiği kayıt avantajlarını sağlayamasa da, an itibarı ile Wi-Fi özelliği olan cep telefonları site üzerinden müzik dinleme imkanı sunabiliyor.

Deneme yayını başlatan http://www.slacker.com adlı sitede, müzik dinleme basit bir kayıt işleminden sonra başlatılabiliyor. Geniş yelpazede müzik seçeneği sunan site kullanıcılara beğendikleri parçaları daha çok dinleme ve beğenmediklerini ise engelleme olanağı da sağlıyor. Kullanıcılar aynı zamanda kendi radyo istasyonlarını da oluşturabiliyor. Sevilen parçaların ve tarzların seçilerek eklenebildiği kişisel radyo istasyonu, aynı zamanda karışık algoritma ile çalışan DJ sistemi sayesinde belirlediğiniz tarzda şarkılara benzer içerikle otomotik olarak zenginleştiriliyor.

Bağlantı hızının yeterli olması durumunda oldukça kaliteli ses sunan sitede sanatçılar ile ilgili merak ettiğiniz bilgilere de ulaşılabiliyor. Sitede istenilen radyo istasyonlarını kaydedip, bunları e-posta yolu ile paylaşma hizmeti de veriliyor.

Sitenin ücretsiz yayın yapan deneme sürümü reklam gösterirken, Ağustos 2007 tarihine kadar faaliyete geçmesi beklenen gelişmiş tipi, aylık 7.50 dolar karşılığında reklam içermeyen yayına başlayacak.

teknolette

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber