Dışişleri Bakanlığı: Almanya kabul edilemez taleplerde bulunuyor

Almanya Hükümeti'nin Büyükada tutuklamaları ile ilgili açıklamalarına Cumhurbaşkanlığı, Başbakan Yardımcısı ve Dışişleri Bakanlığı'ndan peş peşe sert tepkiler geldi. Dışişleri Bakanlığı "Almanya kabul edilemez taleplerde bulunuyor" açıklaması yaptı.

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 20 Temmuz 2017 17:58, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Dışişleri Bakanlığı: Almanya kabul edilemez taleplerde bulunuyor

Almanya Dışişleri Bakanı Sigmar Gabriel'in Büyükada tutuklamalarıyal ilgili yaptığı açıklamalara Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın'ın ardından Başbakan Yardımcısı Recep Akdağ ve Dışişleri Bakanlığı'ndan da sert tepki geldi.

Dışişleri Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, "Almanya kabul edilemez taleplerde bulunmaktadır. İlişkiler tehditle değil uluslararası normlarda yürütülmeli.: Almanya ile son dönemde ilişkilerimizde ciddi bir güven bunalımı yaşanmaktadır" ifadeleri kullanıldı.

ALMANLAR YANLIŞ YAPIYOR...

Başbakan yardımcısı Recep Akdağ da yaptığı açıklamada "Almanlar yanlış yapıyorlar. Yanlış bir gerginlik politikası izliyorlar. Umut ederim ki bunlardan vazgeçerler. Biz işin rasyonel politika tarafına çok önem veriyoruz. Elbette ilişkilerimizin iyi olmasını arzu ederiz ama hakikaten bunları zedeleyebilecek ifadeler zikredildiğinde de bunları kabul etmemiz mümkün değildir" dedi.

İBRAHİM KALIN: TÜRK YARGISINA KARŞI SAYGISIZLIKTIR

Bu talihsiz açıklamaların Almanya'daki yaklaşan seçimlerle alakalı olduğunu düşünüyoruz. Almanya'da bu moda haline geldi. Türkiye karşıtlığının prim yaptığını görenler, kendilerince puan tıplamaya çalışıyorlar. Bence daha rasyonel düşünmeleri gerekiyor. Bir çok masum vatandaşımıza casus muamelesi yapılıyor. Alman kanunlarına göre kurulan STK'lara karşı haksız uygulamalar yapılıyor. PKK ve FETÖ'nün Almanya yapılanmasını herkes biliyor. Biz bunu defalarca Alman makamlarının önüne koyduk. Son 10 yılda PKK örgütlemesinin nasıl genişlediğini kendileri söylüyorlar. FETÖ kaçkınlarının en çok gittiği yerlerden biri Almanya nasıl oluyor? Türkiye'de yargı bağımsızlığına saygı duymuyorlar. Bu Türk yargısına karşı bir saygısızlıktır.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber