FETÖ'den, mahremlerine çarpık Cumhuriyet tarihi

FETÖ'nün Akıncı Üssü'nde pilotlarla ilgilenmesi için görevlendirdiği mahrem imamları yetiştirirken beyinlerini nasıl yıkadığını tanık ifadeleri gözler önüne serdi. Paralel çetenin görevlendirdiklerini, "Gerçekten Türk ve müslüman olan atalarımız Kurtuluş Savaşında öldü, Rum ve Ermeni kökenlilerin çocukları devlette iyi yerlere geldi" diyerek çarpık bir tarih anlattığı belirlendi

Haber Giriş : 26 Temmuz 2017 08:30, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
FETÖ'den, mahremlerine çarpık Cumhuriyet tarihi

HİLAL ÖZTÜRK

15 Temmuz kanlı darbe girişiminde TSK üniforması giyen pilotların, halkınının üzerine ateş yağdıran canilere nasıl dönüştüğü yapılan soruşturmalardaki tanık ifadeleriyle ortaya çıktı. FETÖ'nün devlete ele geçirme planında özel önem verdiği jet pilotlarından sorumlu imamları eğitirken, Cumhuriyet tarihini de çarpıttığı, hedefine uyumlu hale getirdiği belirlendi. FETÖ'nün mahrem imamlarla yaptığı toplantılarda Kurtuluş Savaşı sonrası Cumhuriyetin kurulması sürecindeki devlette görev yapanlar için 'Rum ve Ermeni çocukları' propagandası yaptığı belirtildi. FETÖ abileri "Kurtuluş Savaşı'nda gerçekten müslüman ve Türk olan atalarımız şehit oldu. Geriye kalan, savaşa gitmeyen maddi durumu iyi olan, iyi eğitim görerek devlet kademesinde iyi yerlere gelenler Rum ve Ermeni kökenli ecnebi insanların çocuklarıydı" dediği belirlendi.

Akıncı 4'ncü Ana Jet Üs Komutanlığı'nda örgütsel anlamda 'öğretmen' pozisyonunda görevli Hasan kod adlı Hüseyin Güleç adlı mahrem imam, örgütün bu akıl almaz stratejisini şöyle anlattı: "Bu yapılan toplantılarda abiler ilgilendiğimiz öğrencilerin çok önemli öğrenciler olduğu, bu öğrencileri vatana millete hayırlı bir evlat olacak şekilde dinini diyanetini bilen kişiler olarak yetiştirmemiz gerektiğini, ayrıca bu öğrencileri öncelikli olarak askeri okullara hazırlanacak şekilde yönlendirmemizi sürekli söylediler. Abilere 'Neden bu şekilde yönlendirmemiz gerektiğini' sorduğumuzda ise 'Bugün Türk Ordusunu yöneten komutanların ne kadarının Türk ve Müslüman olduğunu biliyor musunuz. Eğer gerçekten Türk ve Müslüman olsaydılar bu gün gelinen noktada dinimizin gereği ve emri olan başörtüsüne karşı olup, namaz kılan askerleri ordudan atıp, bu öğrencilerin başörtülü annelerini oğullarının yemin törenlerine almamazlık yaparlar mıydı. Demek ki ordunun üst kademesinde olan insanlar farklı inanç ve millete ait insanlar ki bizim gibi dinine bağlı muhafazakar Anadolu insanlarını orduda barındırmıyorlar, bunun için bizim bu gibi kurumlara vatanını milletini seven inancı ve milleti belli kişileri yetiştirip buralara göndermemiz gerekiyor. Bu çocukların eğitimi bizim için önem arz etmektedir' şeklinde bilgiler verdiler.

Bu konu ile ilgili olarak değişik tarihlerde yapılan toplantılarda toplantıya katılan bazı abiler 'Kurtuluş Savaşında gerçekten Müslüman ve Türk olan atalarımız ve askerlerimiz şehit oldular. Kurtuluş Savaşından sonra bu ülkede geriye kalan savaşa gitmeyen maddi durumu iyi olan iyi eğitim görerek devlet kademesinde iyi yerlere gelenler Rum ve Ermeni kökenli Ecnebi insanların çocuklarıydı' dediler.

'ANNELERİN KİMLİKLERDEKİ FOTOĞRAFLARINDA BAŞLARI AÇIK OLSUN'

Mahrem imam ifadesinde, askeri liselere gidecek çocukların annelerinin başörtülü olup olmadığının kontrol edilerek, örtülü annelerin başını açarak yeni kimlik çıkartmaya ikna edilmesi talimatı verildiğini anlattı. Güleç ifadesinde şunları söyledi: "Keçiören ilçesindeki FETÖ yapılanmasında Büyük Bölge İlköğretim Mesullüğü yapan abinin haftalık toplantıların birinde, ortaokul 8. Sınıf Öğrencilerine abilik yapanlara 'Sorumlu olduğunuz öğrencilere sorun, annelerinin kimliğindeki fotoğraf eğer kapalı ise bu öğrencileri askeri okullara almayabilirler, çünkü onların başörtülü insanlara karşı tavırlarım biliyorsunuz, bu yüzden sorumlu olduğunuz öğrencilerin ailesinde kimliğindeki fotoğrafında başı kapalı olan anneler varsa bunlar açık olan fotoğrafla yeni kimlik çıkartsınlar, eğer değiştirmek istemeyen aile olursa bu aileler ile beraber gidip konuşalım onlara durumu anlatalım' dedi."

Kaynak: Karar Gazetesi

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber