Erdoğan'dan milletvekillerine 'seçim' mesajları

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 20 Mart 2007 14:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, artık 5 yıllık dönemin final bölümüne yaklaştıklarına işaret ederek, "Böyle bir dönemde milletvekili arkadaşlarımın takatinin tükenmemesi, tam aksine yükselmesi suretiyle finali başarıyla tamamlaması özel ricamdır" dedi.

Erdoğan, iki seçimde alınacak sonucun, milletvekillerinin performansıyla doğru orantılı olacağını kaydetti. Başbakan Erdoğan, AK Parti TBMM Grup Toplantısı'nda yaptığı konuşmada bu haftanın Yaşlılar Haftası olarak kutlandığına işaret ederek, yaşlıları ülkenin en değerli birikimi olarak gördüklerini, onların hayat tecrübelerinden faydalanmanın çok önemli olduğuna inandıklarını söyledi. "Biz her yaşlımızı babamızın, annemizin sıcaklığı ile görür, onlara saygıyı da bu anlayışla yerine getiririz. Bu bizim için aynı zamanda bir ibadet anlayışıyla yaklaşım tarzıdır" diye konuşan Başbakan Erdoğan, siyaseti insanların dertlerinden, sıkıntılarından yalıtılmış mekanik bir alan olarak görmediklerini, insanların mutluluğunu, refahını sağlamakla görevli bir alan olarak gördüklerini dile getirdi. Yaşlıların ihtiyaçları, çocukların eğitimi, özürlülerin ve kadınların sorunları için çare geliştirmek adına önemli adımlar attıklarını vurgulayan Başbakan Erdoğan, AK Parti çatısı altında Yaşlılar Koordinasyon Merkezi kurduklarını, bunun başka hiçbir partide olmadığını ifade etti. Erdoğan, yaptığı seyahatlerde zaman zaman 100 yaşın üstündeki yaşlıları ziyaret ettiğine de işaret ederek, bu ziyaretlerin sembolik olduğunu, ziyaretlerle halka 'sen de git, sende dolaş' mesajı verdiğini kaydetti.

İktidarda oldukları 4 yılı aşkın zamanda yaşlılar için neler yaptıklarını da anlatan Erdoğan, 20 adet ana ve ek huzurevi inşaatını tamamladıklarını, 4 bin 82 olan yatak kapasitesini bin 395 yatak sayısı artışla 6 bin 477'ye çıkardıklarını belirtti. Erdoğan, bu yıl 6 ilde daha 430 yeni yatak kapasitesinin hizmete gireceğini ifade etti. Huzurevlerinde çalışan personel sayısının da yüzde 50 artışla 3 bin 419'a çıktığını dile getiren Erdoğan, yaşlılara hizmet merkezleri oluşturulduğunu, evde bakım ve gündüz bakım hizmetlerinin verilmesinin önünün açıldığını belirtti. 2015 yılında nüfusun yüzde 15'inin 60 yaş üstü olacağının tahmin edildiğine dikkat çeken Erdoğan, Ulusal Yaşlılar Eylem Planı hazırladıklarını, yaşlıların hayat kalitesinde çok daha önemli ilerlemeler kaydedeceklerini ifade etti.

Başbakan Erdoğan, konuşmasının son bölümünde AK Parti milletvekillerine yaklaşan seçimlere ilişkin mesajlar verdi. Hareketli bir haftanın içine girdiklerini kaydeden Erdoğan şöyle konuştu:

"Milletvekili arkadaşlarımla birlikte artık 5 yıllık dönemin final bölümüne yaklaşıyoruz. Böyle bir dönemde milletvekili arkadaşlarımın takatinin tükenmemesi, tam aksine yükselmesi suretiyle finali başarıyla tamamlaması özel ricamdır. Arkadaşlarımın Genel Kurul çalışmalarına verecekleri ehemmiyet çok çok büyük önem taşıyor. Komisyon çalışmalarına verecekleri önem çok büyük önem arzetmektedir. Bildiğiniz gibi önümüzdeki ay ve Mayıs'ın ilk iki haftasında cumhurbaşkanlığı seçimi var. Ardından Kasım ayında genel seçimler var. Bütün bunlar sizlerin yüksek performansınızla doğru orantılıdır. Bu davaya gönül vermiş olanların heyecanıyla doğru orantılıdır".

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber