Milli Eğitimde 15 Günler Bir Türlü Bitmiyor

Milli Eğitim Bakanlığı müsteşar yardımcısı Kasım ayının son haftasında yayımlanacağını açıklamıştı... Personel Genel Müdürü Remzi Kaya ise 31 Ocak 2007'de, "15-20 güne kadar çıkacağını umduğunu" belirtmişti. Bakan Çelik ise 3 Mart 2007 tarihinde "Sanıyorum 15 gün içinde yürürlüğe girecektir" demişti. Ancak aylar geçmesine rağmen değişen bir şey yok... Danıştay'ın hakkında yürürlüğü durdurma kararı verdiği "Milli Eğitim Bakanlığı, Eğitim Kurumları Yöneticilerinin Atama ve Yer Değiştirme Yönetmeliği"nin karara uygun yeni hali bir türlü yayımlanamamıştır. 8 ayı aşkın bir süredir yayımı beklenen bu yönetmeliğin bir an önce hayata geçilmesini bekliyoruz.

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 20 Mart 2007 14:17, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:59

31 Ocak 2007 NTV DEKİ RÖPORTAJ

PERSONEL GENEL MÜDÜRÜ REMZİ KAYA NE DEMİŞ?

Celal Pir: Remzi bey bir eğitimci sayın Serdar Adar diyor ki bize;

Serdar Adar (Eğitimci): Kasım ayında bir televizyon programında müsteşar yardımcısı yönetici atama yönetmeliği'nin Kasım ayının son haftasında ya da Aralık ayının ilk haftasında çıkacağını açıklamıştı ama halen yönetici atama yönetmeliği hakkında neden hiç bir açıklama yapılmadı merak ediyorum? Yönetici atama yönetmeliği 5 aydır hazırlanamadı mı? Yönetici atama yönetmeliği ne zaman yayınlanacak? Yönetici atamalarında sınav gibi objektif kriteler mi göz önüne alınacak yoksa başka şekilde mi atama yapılacak, merak ediyorum.

Celal Pir: Bu konuya ne dersiniz?

Remzi Kaya: Şimdi sayın müsteşar yardımcımızın açıklamaları doğrudur. O tarih itibariyle biz hazırlığımızı ona göre yapmıştık ama şunu da kamuoyu bilsin ki bu bir yönetmeliğin çıkarılması sadece o bakanlığın tasarrufuyla gerçekleşmiyor. İlgili kurumlarımız var, ilgili bakanlıklarımız var, başbakanlıkla devlet personel başkanlığı ile, maliye bakanlığı ile gerekli çalışmalar yapıldıktan sonra, oralardan uygun görüşler geldikten sonra, ortak noktalar bulunduktan sonra bu yönetmelikler yayınlanmaktadır. Başbakanlıkla son çalışmamızı geçen hafta da yaptık. O paralelde başbakanlık devlet personel başkanlığı uzmanları son şeklini veriyorlar bizim gönderdiğimiz taslağın. Bize gönderecekler, onun üzerine de biz başbakanlığa yayınlanmak üzere göndereceğiz. Benim kişisel tahminim 15-20 güne kadar inşallah çıkacaktır o. Tabi yine kriterler olacaktır ama şu anda şudur demek yanlış olur, yayınlanmayan bir yönetmelikle ilgili görüş belirtmek pek sağlıklı olmaz

3 Mart 2007 Tercüman Gazetesi

MİLLİ EĞİTİM BAKANI HÜSEYİN ÇELİK NE DEMİŞ?

* Yönetici atamalarıyal ilgili yönetmelik 8 aydır çıkarılamadı. "Kadrolaşma için vekil görevlilere, bir defaya mahsus asalet verileceği" söylentileri yaygın. Bu konuda yeni bir gelişme var mı?

Hazırladığımız yönetmelik birkaç kez Danıştay'dan geri döndü. Bakanlığımız, Danıştay'ın görüşlerini de dikkate alarak yeni bir atama yönetmeliği hazırladı ve bunu Başbakanlığa sundu. Sanıyorum 15 gün içinde bu yeni yönetmelik Resmi Gazete'de yayınlanarak yürürlüğe girecek ve bu sorun da çözülmüş olacak. Kadolaşma iddialarına gelince, defalarca ifade ettiğim gibi, şeffaf bir bakanlığız. Öğretmen atamalarını bilgisayar ortamında ve herkesin gözü önünde yapıyoruz. Bakanlığımızda torpili olmadığı gibi kadrolaşma iddialarını kesinlikle kabul etmiyorum.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber