Optisyenlik mezunlarının iş kaygısı yok

Kaynak : Hürriyet
Haber Giriş : 20 Mart 2007 14:45, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:59

ESKİŞEHİR Osmangazi Üniversitesi (ESOGÜ) Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu Müdür Yardımcısı Yrd. Doç. Dr. Hakan Uysal, Optisyenlik Bölümü'nden mezun olan öğrencilerin iş kaygısının olmadığını söyleyerek, ?Her yıl 15 öğrenci mezun ediyoruz. Bu öğrencilerimiz çeşitli firmalarda 3 bin YTL maaşla işe başlayabiliyor? dedi.

Osmangazi Üniversitesi'nde düzenlenen Tanıtım Günleri kapsamında ünivesitenin spor salonunda fakülte ve yüksekokullar stantlar açtı. Bu yıl üniversite sınavlarına girecek olan çeşitli liselerin son sınıflarında okuyan öğrenciler spor salonundaki stantları gezdi, fakülte ve yüksekokullar hakkında bilgi aldı. Lise öğrencileri en çok ilgiyi ESOGÜ Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu Optisyenlik Bölümü'nün açtığı stanta gösterdi. Lise öğrencilerine bilgi veren Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu Müdür Yardımcısı Yrd. Doç. Dr. Hakan Uysal, Optisyenlik Bölümü'nün 2000- 2001 öğretim yılında eğitim öğretime başladığını ve yılda ortalama 15 mezun verdiğini belirtti.

Optisyenlik Bölümü'nün gözlük dahil optik gereçlerin yapımı ve tamiri, hastanın kullanım özelliklerine göre sağlıklı olarak hazırlanması alanında eğitim verdiğini kaydeden Yrd. Doç. Dr. Uysal, mezunların çeşitli optik, optik lens imal eden firmalarda tekniker, görme gereçlerinde kontrol denetim elemanı olarak hemen iş bulabildiklerini söyledi. Optisyenlik Bölümü mezunlarının iş kaygısının olmadığını söyleyen Uysal şöyle konuştu:

?Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu bünyesinde Ambulans ve Acil Bakım Teknikerliği, Rodyoloji, Optisyenlik, Protez ve Ortez, Tıbbi Laboratuar, Tıbbi Dokümantasyon ve Sekterlik bölümleri bulunuyor. Son yıllarda Optisyenlik Bölümü'ne ilgi oldukça fazla. Her yıl ortalama 15 öğrenci mezun ediyoruz. Bu öğrencilerimiz çeşitli firmalarda 3 bin YTL maaşla işe başlayabiliyor. Ayrıca çıkan yasa ile Optisyenlik diploması olmayanlar kesinlikle gözlükçü dükkanı açamıyor.?

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber