Merkez Bankası Genel Kurulu 6 Nisanda toplanacak

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 20 Mart 2007 14:50, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Merkez Bankası Genel Kurulu, 6 Nisan Cuma günü Ankara'da toplanacak.

Genel kurulda, Banka Meclisinde açılan bir üyeliğe, ilgili madde gereğince Banka Meclisinde seçilmiş olan üyenin onaya sunumu, onaylanmaması durumunda ise ayrılan üyenin müddetini tamamlamak üzere seçimi yapılacak.

Banka Meclisinin 30 Nisan'da boşalacak iki üyeliği için de seçimin yapılacağı genel kurulda, Denetleme Kurulu'nda açılan (A) sınıfı üyeliğine, Denetleme Kurulunca seçilen üyenin bilgisi sunulacak.

Genel kurulda, Denetleme Kurulu'nun açılan bir üyeliği için (A) sınıfı hissedarınca 1, açılan bir üyeliği ile 30 Nisan'da boşalacak bir üyeliği için de (B) ve (C) sınıfı hissedarlarınca 2, aynı tarihte boşalacak bir üyeliği için de (D) sınıfı hissedarlarınca 1 üye seçimi gerçekleştirilecek.

Banka Meclisi ve Denetleme Kurulunun 2006 hesap yılına ait raporlarının okunması, 2006 yılına ait bilanço, kar ve zarar hesabının onaylanması, Banka Meclisi ve üyelerinin ile Denetleme Kurulunun ibrası gündemi ile toplanacak genel kurulda, ilgili madde çerçevesinde ihtiyat ayrılmasını da içeren "kar dağıtımı"yla ilgili teklif de görüşülecek.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber