Lisede Başkan Görmez'e 'Abdussamed' denirdi

Lise arkadaşı Prof Dr. Abdurrahman Ateş, Mehmet Görmez'i, Karar'a anlattı. Görmez'in Gaziantep çevresinde 'Abdussamed' olarak bilindiğini belirten Ateş, "Lisede her sabah mikrofonla 10 dakika Kur'an okurdu" dedi

Haber Giriş : 02 Ağustos 2017 08:20, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Lisede Başkan Görmez'e 'Abdussamed' denirdi

EROL METİN

Tefsir uzmanı Prof. Dr. Abdurrahman Ateş, Gaziantep İmam Hatip Lisesi'nde arkadaşı olan Görmez Hoca'nın bilinmeyen yönlerini Karar'a anlattı. Görmez'in Kur'an tilavetinin dünyaca ünlü hafız Abdussamed'e benzetildiğini belirten Ateş, "Aslında bizim Gaziantep çevrelerinde başkan oluncaya kadar kimse onu Mehmet Görmez olarak pek bilmezdi. Abdussamed diye bilirlerdi. Çok muazzam Abdussamed taklidi ile Kur'an okurdu. O zaman imam hatiplerde gelenekti. Her sabah sınıflara girmeden, önce tören yapılırdı.

10 dakika çoğu kez Mehmet Görmez Hoca, mikrofonla Kur'an okurdu. Aşir okurdu, bir motivasyon olurdu" dedi. Görmez'in yerinin kolay kolay doldurulamayacağını kaydeden Ateş, Hoca'nın hem medrese geleneğinin hem de modern ilim geleneğinin taşıyıcısı olduğuna dikkat çekti. Gaziantep'in köylerinde imamlık yapan Görmez'in merhum babası Mehmet Şerif Görmez'in de medrese geleneğinden geldiğini aktaran Ateş, "Mehmet Görmez Hoca liseye gelmeden önce medresede eğitim gördü. Yaşı biraz ilerledikten sonra liseye başlamış. Lise hayatı boyunca da bu çizgisini hiçbir zaman kaybetmedi. Tebliğ ve irşat faaliyetlerinden geri durmadı. İmamlığım döneminde defalarca görev yaptığım camiye gelerek vaaz ve irşatta bulundu" ifadelerini kullandı.

Kaynak: Karar Gazetesi

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber