21/03/2007'nin Önemli Gündem Başlıkları

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 21 Mart 2007 09:30, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

1- Nevruz Bayramı kutlanıyor.

- Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından TRT Arı Stüdyosu'nda yapılacak Nevruz kutlama programına katılacak.

- Keçiören Belediyesi binası önünde "Türk Dünyası Nevruz Buluşması" gösterileri yapılacak.

- İstanbul Valiliğince, Sultanahmet Meydanı'nda Nevruz şöleni düzenlenecek.

- Nevruz Bayramı, yurdun çeşitli yerlerinde ve Türk cumhuriyetlerinde de kutlanacak.

2- Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer, Bangladeş'in Ankara Büyükelçisi Rezaqul Hajder'i, Çankaya Köşkü'nde kabul edecek.

3- TBMM Başkanı Bülent Arınç, İtalya'ya gidiyor.

- Arınç, Roma Anlaşması'nın 50. yıl dönümü törenlerine katılmak üzere İtalya'ya hareketinden önce İstanbul Atatürk Havalimanı'nda basın açıklaması yapacak.

- Arınç, Floransa Belediyesi tarafından düzenlenen açılış okteyline katılacak ve kokteyl sırasında verilecek konseri izleyecek.

4- AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Erdoğan, Ankara'da, partisinin il başkanları toplantısının açılışında konuşacak.

5- CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, Türkiye Sulama Kooperatifleri Birliği, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği ve Ziraat Mühendisleri Odasınca Ankara'da düzenlenen "İklim Değişikliği, Kuraklık ve Su Yönetimi" konulu sempozyuma katılacak.

- 9. Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel, sempozyumun öğleden sonraki bölümünde konuşacak.

6- Dışişleri Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Abdullah Gül, günübirlik ziyaret için Makedonya'ya gidiyor.

- Gül, Cumhurbaşkanı Branko Çirvenkovski, Başbakan Nikola Gruevski ve Dışişleri Bakanı Antonio Miloşoski ile görüşecek.

7- Ekonomik Sorunları Değerlendirme Kurulu (ESDK), Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Abdüllatif Şener'in başkanlığında Ankara'da toplanıyor.

8- Devlet Bakanı ve Başmüzakereci Ali Babacan, Macaristan'da...

- Babacan, başkent Budapeşte'de Dışişleri Bakanı Kinga Göncz ve diğer bazı Macar yetkililerle görüşecek, Türkiye-AB ilişkileri konulu bir konferansta konuşacak.

9- Devlet Bakanı Kürşad Tüzmen, İstanbul'da Irak Elektrik, Su ve Planlama bakanlarının da hazır bulunacağı iş adamları toplantısına katılacak.

- Birleşmiş Markalar Derneği tarafından gerçekleştirilecek Turqualite seminerinin açılışını yapacak Tüzmen, daha sonra İstanbul Maden ve Metal İhracatçı Birlikleri (İMMİB) 3. Endüstriyel Tasarım Yarışması ödül töreninde bulunacak.

10- Adalet Bakanı Cemil Çiçek, Almanya'nın başkenti Berlin'de Almanya Adalet Bakanı Brigitte Zypries ile görüşecek.

11- Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik, Pakistan Eğitim Bakanı Cavit Eşref Gazi ile bir araya geliyor.

12- Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, Ankara'da, Türksat AŞ tarafından başlatılacak "E-Devlet Kapısı Logo ve Slogan Yarışması" ile ilgili tanıtım toplantısına katılacak.

13- Tarım ve Köyişleri Bakanı Mehmet Mehdi Eker, Ankara'da, "Uzun Süreli Kiralama Garantili Lisanslı Depo Yapımına Davet" programı tanıtım toplantısında bulunacak.

- Bakan Eker, Deniz Feneri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği ile gerçekleştirilecek protokol imza töreniyle bakanlık masa tenisi turnuvasının ödül törenlerine de katılacak.

14- Haremüşşerif yakınındaki Faslılar yolu üzerinde İsrail'in yaptığı çalışmaları yerinde inceleyecek Türk uzmanlardan oluşan teknik heyet temaslarına başlıyor.

- Türk heyeti, İsrail Eski Eserler İdaresi yetkilileriyle görüşecek, İsrail'in hafriyat çalışması yaptığı alanda incelemeler yapacak.

15- İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nce, Levent'teki İETT Garajı arazisi için kapalı teklif usulüyle ihale gerçekleştirilecek.

16- 9. Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel, Ankara'da, Gökçe Karataş Vakfı 8. Spor, Sanat, Eğitim ve Sağlık ödülleri törenine katılıyor.

17- TBMM'den...

- Genel Kurulda, Kaçakçılıkla Mücadele Yasa Tasarısı ele alınacak.

- Adalet Komisyonunda, Türk Ticaret Yasası Tasarısı'nın görüşülmesi sürüyor.

- Plan ve Bütçe Komisyonunda, İller Bankasının yeniden yapılandırılmasını öngören yasa tasarısı görüşülecek.

- Milli Savunma Komisyonunda, er ve erbaş harçlıkları, askeri yasak bölgeler, GATA ve TSK personeli yasa tasarıları görüşülecek.

- Sanayi ve Ticaret Komisyonunda, Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer tarafından TBMM'ye iade edilen Enerji Verimliliği Yasası ele alınıyor.

- Küresel ısınmanın neden olduğu sorunların ve oluşturduğu riskin araştırılarak, alınması gereken önlemlerin belirlenmesi amacıyla kurulan Meclis araştırma komisyonunda, DPT, Orman Genel Müdürlüğü ve Devlet Meteoroloji İşleri Genel Müdürlüğü yetkilileri bilgi verecek.

18- Çocuklarda ve gençlerde artan şiddet eğilimleri ile okullarda meydana gelen olayların araştırılarak alınması gereken önlemlerin belirlenmesi amacıyla kurulan Meclis araştırma komisyonunun üyeleri, Gaziantep'te çeşitli kurumları ziyaret edecek ve incelemelerde bulunacak.

19- Siyasi partilerden...

- DYP Genel Başkanı Mehmet Ağar, Tekirdağ'ın Çerkezköy ilçesi Karaağaç ve Veliköy beldelerinde parti binalarının açılışlarını yapacak, Çerkezköy ve Çorlu ilçelerinde toplantılara katılacak.

- ANAVATAN Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Keçeciler, Özel Halk Otobüsçüleri Derneği Başkanı Feyyaz Kaya ve yönetim kurulu üyeleriyle parti genel merkezinde görüşecek.

20- Rekabet Kurulu, ilaç ve tıbbi malzeme sektöründe faaliyet gösteren 20 şirket hakkında açılan soruşturmaya dönük nihai kararını açıklayacak.

21- Dostları onu unutmuyor.

- Halk ozanı Aşık Veysel Şatıroğlu, ölümünün 34. yılında, doğum yeri olan Sivas'ın Şarkışla ilçesi Sivrialan köyündeki mezarı başında anılacak.

- Şarkışla Aşık Veysel Kültür Merkezi'nde başlayacak anma programı kapsamında ozanın müzeye dönüştürülen evi de ziyaret edilecek.

- Şatıroğlu ayrıca, İstanbul Gülhane Parkı'ndaki anıtı başında yapılacak törenle de anılıyor.

22- Toplantı...Tören...Kabul...

- Sanayi ve Ticaret Bakanlığının "Petrol Piyasası ile LPG Piyasası ve Denetimi" konulu istişare toplantısı, Kızılcahamam'da yapılıyor.

- Basın Kartı Komisyonu, Ankara'da toplanıyor.

- Yunanistan'ın İzmir Başkonsolosu, Ankara Büyükelçiliği Ticaret ve Ekonomi Müşavirliği Elçi Müsteşarı ile beraberindeki heyet, İzmir Ticaret Odası'nı ziyaret edecek.

- 467. Uluslararası Mesir Festivali, Manisa'da başlıyor.

- Eski Adalet Partisi Antalya milletvekili Mehmet Nazmi Kerimoğlu'nun cenazesi, Antalya'da toprağa veriliyor.

- 11. Altın Portakal Şiir Ödülü, Antalya'da düzenlenen törenle Lale Müldür'e verilecek.

- İzmir Valisi M. Cahit Kıraç, Yunanistan'ın İzmir Başkonsolosu Katapodis'i kabul edecek.

- Hava Eğitim Komutanı Korgeneral Kaya, NATO Unsur Komutanlığı Kurmay Başkanı Tümgeneral Ağar, 2. Ana Jet Üs Komutanı Tümgeneral Öztürk ve Hava Teknik Okullar Komutanı Tümgeneral Argüz, İzmir Valisi Kıraç'a ziyarette bulunacaklar.

23- Türkiye'nin ihracat hedefi...

- Dış Ticaret Müsteşarlığı İhracat Genel Müdürü Ali Boğa: " 75 günlük ihracat artışımız, ortalama yüzde 29."

- "Geçen yılki ihracata göre yüzde 29 değil yüzde 17'yi yakalarsak 100 milyar doları geçmiş oluyoruz. Şu anda hedefin epeyi üzerindeyiz."

24- Doğu Anadolu Bölgesi'ndeki en modern yenidoğan ünitesi Erzurum'da açıldı.

- Erzurum İl Sağlık Müdür Yardımcısı Dr. Esin Erdem: "Doğu Anadolu'nun en modern yenidoğan ünitesi hizmet vermeye başladı."

- Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Dr. Hakan Altındağ: "Bölgenin önemli bir eksiği giderildi."

25- Türkiye'nin Venedik'i Bartın olacak.

- Kentin içinden yaklaşık 15 kilometre akarak Karadeniz'e dökülen Bartın Çayı'nda, 7 milyon YTL'lik proje doğrultusunda gezi tekneleriyle kent merkezinden ormanlık alanlara doğru "yeşil tur" düzenlenmesi hedefleniyor.

- Bartın Belediye Başkanı Rıza Yalçınkaya: "Venedik ve Amsterdam'dan geçen su kanalları gibi Bartın Irmağı'nı da turizme kazandıracağız."

26- (A) Milli Futbol Takımı, 13. Avrupa Şampiyonası Elemeleri (C) Grubu'nda Yunanistan ve Norveç ile yapacağı maçların hazırlıklarını, Florya Metin Oktay Tesisleri'nde sürdürüyor.

27- Basketbolda ULEB Avrupa Ligi 2. Tur (F) Grubu'ndaki 6. ve son maçında Efes Pilsen, Polonya'nın Prokom Trefl Sopot takımıyla deplasmanda karşılaşacak.

28- Futbolda Lig (B) 1. Klasman Grubu'nda 7. hafta maçları bugün yapılıyor.

- Üçüncü Futbol Ligi'nde de 2 maç var.

29- Erkekler ve Bayanlar Voleybol Birinci Ligi Klasman Gruplarında 1'er maç yapılacak.

30- Hentbolda Bayanlar Türkiye Kupası 1. tur maçında Ankara'da Gazi Üniversitesi ile Milli Piyango karşı karşıya geliyor.

31- Fenerbahçeli eski yönetici Hakan Bilal Kutlualp: "Farklı görüşleri zenginlik olarak kabul etmek lazım."

- "Kulüplerin hesapları yüzde yüz şeffaf olmalı ve internetten yayınlanmalı."

32- Giray Bulak, Vestel Manisaspor'un 7. teknik direktörü...

- 2000 yılında Vestel'in sponsor olup kulübe adını vermesinin ardından, Üçüncü Lig'den Süper Lig'e kadar yükselen Manisa ekibi, bu süreçte 7 farklı teknik direktörle çalıştı.

- Mustafa Denizli ve Ersun Yanal gibi milli takımda da görev almış isimlerin çalıştığı Vestel Manisaspor'da Reha Kapsal 1, Levent Eriş de 2 kez şampiyonluk sevinci yaşadı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber