İETT arazisi 705 milyon dolara Sama Dubai'nin

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 21 Mart 2007 13:50, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nce, toplam 46 bin 241 metrekare ticaret ve konut alanına sahip Levent'teki İETT garajı arazisi satış ihalesini 705 milyon dolar+KDV ile en yüksek teklifi veren Sama Dubai İstanbul Gayrimenkul A.Ş kazandı.

Zorlu Gayrimenkul Geliştirme ve Yatırım A.Ş ise 701 milyon dolar+KDV'de kaldı.


İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nce toplam 46 bin 241 metrekare ticaret ve konut alanına sahip Levent'teki İETT garajı arazisi satış ihalesinde finale kalan Fiba-Nurol grubu açık artırmaya katılmayacağını bildirerek ihaleden çekildi.

Böylece açık artırma, verilen YTL tekliflerin Merkez Bankası kurlarına göre ABD dolarına çevrilmesinin ardından 607 milyon dolar seviyesinden Zorlu Gayrimenkul Geliştirme ve Yatırım A.Ş ve Sama Dubai İstanbul Gayrimenkul AŞ.'nin karşılıklı teklif vermeleri ile devam etti.

Fiyatın 689 milyon YTL'ye kadar çıkmasının ardından Zorlu Gayrimenkul beş dakika ara istedi.


İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nce, toplam 46 bin 241 metrekare ticaret ve konut alanına sahip Levent'teki İETT garajı arazisi satış ihalesinde şartname alan 19 şirketten 7'si teklif verdi.

Saat 13.00 itibariyle başlayan ihalede Toray İnşaat Sanayi Ticaret A.Ş., Biskon Yapı A.Ş., Limak İnşaat Sanayi ve Ticaret A.Ş., Fiba Gayrimenkul Geliştirme İnşaat ve Yatırım A.Ş., Zorlu Gayrimenkul Geliştirme ve Yatırım A.Ş., Sama Dubai İstanbul Gayrimenkul A.Ş. ve Taşyapı İnşaat Taahhüt Sanayi ve Ticaret A.Ş. teklif sunan firmalar arasında yer alırken, ihaleyi almaya yakın firmalar arasında gösterilen Emaar Gayrımenkul Geliştirme A.Ş. ihaleye teklif sunmadı.


İstanbul Büyükşehir Belediyesince toplam 46 bin 241 metre kare ticaret ve konut alanına sahip Levent'teki İETT Garajı arazisinin satış ihalesinde en yüksek teklifi veren Sama Dubai İstanbul Gayrimenkul A.Ş, yüzde 18'lik KDV ile birlikte toplam 1 milyar 156 milyon YTL ödeme yapacak.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı Merkez Binası yanında bulunan İBB Gençlik ve Spor Müdürlüğü salonunda yapılan açık artırmaya, Sama Dubai'ye ait en yüksek teklif olan 840 milyon YTL'nin Merkez Bankası kuruna göre dolara çevrilmesiyle elde edilen 606 milyon dolarla başlandı.

Açık artırma başlangıcında Fiba Gayrimenkul Geliştirme İnşaat ve Yatırım A.Ş-Nurol Holding A.Ş. ortak girişimi ihaleden çekildi.

İhalede sona kalan Sama Duabi ile Zorlu arasında geçen açık artırmada Zorlu, Sama Dubai'nin 705 milyon dolarlık teklifinin ardından ihaleden çekildi.

Sama Dubai İstanbul Gayrimenkul A.Ş, 977 milyon YTL'lik fiyatın, Belediye Başkanı Topbaş tarafından 980 milyon YTL'ye yuvarlanması talebini geri çevirmedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber