TRT'de Büyükanıt soruşturması

Kaynak : Akşam
Haber Giriş : 22 Mart 2007 06:20, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Genelkurmay Başkanı Org. Yaşar Büyükanıt'ın ABD gezisindeki basın toplantısını canlı yayınlamayan TRT karıştı. Kurum içinden gelen şikayetler üzerine yönetim, Haber Dairesi'ne yönelik soruşturma başlattı. Müfettişler, personel ve yetkililerin ifadesini aldı.

KONUŞMASI OLAY OLMUŞTU

Büyükanıt, geçtiğimiz ay ABD'ye gerçekleştirdiği resmi ziyarette düzenlediği basın toplantısında önemli açıklamalar yapmış, Kuzey Irak'taki iki Kürt grubun terör örgütü PKK'ya tam destek verdiğini belirterek, ?Bazıları oturup konuşun diyor. Ben PKK'ya destek verenle ne konuşacağım? demişti.

ABD'deki bu basın toplantısını tüm kanallar canlı olarak yayımlarken, TRT kayıtsız kalmıştı. Bu durum hem TRT'nin içinde hem de vatandaşlar nezdinde büyük tepki gördü. Gelen şikayetler üzerine, Teftiş Kurulu harekete geçirildi. Soruşturma gerekçesinde, TRT'nin Washington'da daimi bir bürosu olduğu ve canlı yayın için gerekli tüm tertibatın bulunduğu belirtilerek, Orgeneral Yaşar Büyükanıt'ın basın toplantısının TRT'nin sorumlulukları arasında bulunmasına karşın, yayımlanmadığı ifade edildi.

Açılan soruşturma kapsamında, ilgili tüm yetkililerin ifadesinin alındığı öğrenildi. Soruşturma sonucunda hazırlanan rapor, TRT yönetimine sunulacak. Soruşturmanın, bu hafta içinde tamamlanmasının beklendiği belirtildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber