Hayal dünyasına açılan vadi: Devrent

Kapadokya bölgesinde, çeşitli figürleri andıran kaya oluşumlarının bulunduğu Devrent Vadisi, turistlerin ilgisini çekiyor.

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 06 Ağustos 2017 23:02, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Hayal dünyasına açılan vadi: Devrent

BEHÇET ALKAN/BİLAL ALTIOK

Türkiye'nin önemli turizm merkezlerinden Kapadokya'da "Imaginary Valley (Hayalgücü Vadisi)" olarak da adlandırılan Devrent Vadisi, çeşitli şekillere benzetilen ilginç kaya oluşumlarıyla yerli ve yabancı turistlerin ilgisini çekiyor.

Milyonlarca yıl önce Erciyes ve Hasan Dağı'nın püskürttüğü lavları zamanla rüzgar ve yağmurun aşındırmasıyla ortaya çıkan peribacaları, yayıldığı geniş bölgede masalsı bir görüntü oluşturuyor. Avanos yakınlarındaki Devrent Vadisi'ndeki çeşitli figür ve hayvanları anımsatan kaya oluşumları da ziyaretçilerin hayal gücünü zorluyor.

Deve, fok, timsah, köpek, şapka gibi birbirinden ilginç doğal oluşumları yerinde görmek isteyen turistler, her yıl onbinlerce turist ağırlayan vadideki kayalar arasında dolaşarak fotoğraf çekiyor.

"Meryem Ana, deve ve timsahı andıran şekiller ilgi çekiyor"

Profesyonel turist rehberi Ülkü Yılmaz, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Kapadokya bölgesine düzenlenen turlarda, tüm kafilelerin en gözde uğrak yerlerinden birinin de Devrent Vadisi olduğunu belirtti.

Bölgedeki diğer peribacalarına kıyasla buradaki kaya oluşumlarının ilginç şekilleri nedeniyle ziyaretçileri cezbettiğini aktaran Yılmaz, "Kapadokya'nın diğer bölgelerinde genellikle konik şekiller oluyor. Peribacaları diyoruz, burada ise tesadüfen değişik şekiller meydana gelmiş, bunları insanlar değişik şekillerde tahayyül ediyor. Meryem Ana heykeli, deve ve avlanmaya hazır timsahı andıran şekiller ilgi çekiyor." şeklinde konuştu.

Yılmaz şöyle konuştu:

"Genellikle insanlar bunun doğal şekiller olduğunu biliyor. Bunları kim yaptı diye soran da oluyor. Sanki bir heykeltıraş gelmiş ve bunlara şekil vermiş. İnsan eli değmiş şeyler değil bunlar tümü doğal, natürel formasyonlar. Herhangi bir heykeltıraşın eseri değil. Biz de 'Bunlar tabiat ananın eseridir' diyoruz."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber