Organik hoşaf gerçeği

Bir Fikrin Var mı programı yapımcıları, organik hoşafın değil, hız ayarlı yol kasisi projesinin birinci olduğunu duyurdu. Ayrıca organik hoşaf ürününü, hoşaf yapıldığı için değil pastörize edilmeden raf ömrününün uzatılması ve lojistik gibi sorulara araştırma geliştirme yaparak aynı ayran gibi hızlı tüketim ürünü olarak satışa çıkarılması fikriyle yükseldiği ancak daha sonra elendiği belirtildi.

Kaynak : Memurlar.Net - Özel
Haber Giriş : 07 Ağustos 2017 21:29, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Organik hoşaf gerçeği

İDDİALAR SOSYAL MEDYADA HIZLA YAYILDI

Bugün sosyal medyada yer alan iletilerde, TRT'nin bilim yarışmasında 'organik hoşaf' adı verilen düz kompostonun, alzheimer çipini geride bırakarak birinci olduğu iddia edilmişti.

Organik hoşafı proje olarak sunan başörtülü kız üzerinden, TRT'nin bilim anlayışı eleştirilmişti. Ve bu iddialar doğrulatılmadan Birgün, Cumhuriyet, Odatv gibi bir çok mecrada aynen yayımlanmıştı

Ancak iddialar doğru çıkmadı.

YARIŞMAYI HIZ AYARLI YOL KASİSİ PROJESİ KAZANDI

Programı sunan Bir Fikrin Var mı programı yapımcıları, girişimcilik yarışmasını hız ayarlı yol kasisi projesiyle Adnan ve Uğur Kal ikiz kardeşlerin kazandığını belirtti.

HOŞAFTAN DOLAYI DEĞİL PASTÖRİZEDEN DOLAYI YÜKSELDİ

Program yapımcıları ayrıca Gıda mühendisi olan Kübra Ağca'nın Hoşaf Üretim projesiyle finale hoşafı bulduğunu iddia ederek değil, pastörize etmeden raf ömrünü uzatma ve lojistik gibi sorulara araştırma geliştirme yaparak aynı ayran gibi hızlı tüketim ürünü olarak satışa çıkma fikriyle yükseldiğini ancak daha sonra elendiğini belirttiler.

İŞTE YAPILAN AÇIKLAMA

Tam 10 yıldır ekranlarda olan Bilim değil Girişimcilik yarışmamız "Bir Fikrin mi Var?"ın kazananı hız ayarlı yol kasisi projesiyle Adnan ve Uğur Kal ikiz kardeşlerdir.

Gıda mühendisi olan Kübra Ağca ise Hoşaf Üretim projesiyle finale hoşafı bulduğunu iddia ederek değil, pastörize etmeden raf ömrünü uzatma ve lojistik gibi sorulara araştırma geliştirme yaparak aynı ayran gibi hızlı tüketim ürünü olarak satışa çıkma fikriyle yükselmiş -sonra da elenmiştir.

İzleyin, araştırın sonra tüm eleştirilerinize açık olalım. Daha iyi projeleriniz var ise Birfikrinmivar.com'a başvurularınızı bekliyoruz.

Yalan haberle başlamış olsa da bu tartışmadan girişimciliğin kazanması umuduyla..

Bir Fikrin mi Var Ailesi

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber