Pakistanlı bakan: Ben de Kayseriliyim

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 23 Mart 2007 17:44, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Pakistan Milli Eğitim Bakanı Cavit Eşref Gazi, Kayseri'de yaptığı ziyarette, ''Kendimi başka bir ülkenin insanı olarak görmüyorum, bu kentin insanıyım'' dedi.

Kayseri Genç Sanayici ve İşadamları Derneği'nin (GESİAD) yemekli toplantısına katılan Milli Eğitim Bakanı Gazi, burada Kayseri Valisi Osman Güneş ve Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki ile sohbet etti.

Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki'yi makamında ziyaret eden Bakan Gazi, burada kendisini başka bir ülkenin insanı olarak görmediğini, bu kentin insanı olduğunu söyledi.

Bakan Cavit Eşref Gazi, şöyle konuştu:

''Başkentimiz İslamabad'a okul yapan kardeş ülkenin şehiri Kayseri'de olmaktan çok mutluyum. Kayseri ile İslamabad ikiz kardeş gibidir. Dolayısıyla ben kendi şehrimde bulunuyorum. Başkan Mehmet Özhaseki de benim başkanım. İki halk arasındaki sevgi ancak yaşanır, kelimeler anlatmaya yetersiz kalır. Bu dostluğumuz sonsuza kadar devam edecek. Devlet Başkanımız Pervez Müşerref'in dediği gibi, uluslararası arenada Türkiye doğru yada yanlış ne söylerse söylesin, doğruluğunu yanlışlığını hiç düşünmeden biz Türkiye'nin daima arkasında olduğumuzu açıklarız.''

Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki de Pakistan'ın değerli Milli Eğitim Bakanı'nı Kayseri'de görmekten çok mutlu olduğunu belirterek, ''Bundan yaklaşık 1 ay kadar önce Pakistan'a yaptığımız ziyaretin çok olumlu sonuçlarını aldık. Ziyaretimiz sonucunda en azından İslamabad'da bir okulun yapılması gündeme geldi. Biz geçmişten bugüne Pakistan'lıları kardeşimiz bildik. Bu ziyaretle kardeşliğimiz daha da pekişti. Ayrıca Devlet Başkanı Pervez Müşerref bizi kabul ederek bizlere büyük onur verdi'' diye konuştu.

Belediye Başkanı Özhaseki, Milli Eğitim Bakanı Gazi'ye gümüş işlemeli cam ibrik hediye etti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber